25 / 04 / 2024

Gemlik otomobil fabrikası

Gemlik otomobil fabrikası

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Tesiste çalışmaların takip edilebilmesi için 7/24 kesintisiz bir biçimde sürecek canlı yayın başlattı.

Yerli otomobilin üretileceği fabrika yakınındaki köyde arsa fiyatları zirve yaptı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın hayata geçirileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alana komşu Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 katına kadar çıktığı bildirildi.

Gemlik'e piyango vurdu!

Türkiye’nin otomobil fabrikasının kurulacağı Bursa Gemlik'te gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti. Emlakçılar “Telefonlarımız susmuyor. Fiyatlar 2 katına çıktı” diye konuştu.

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Togg’un yeni modeli geliyor! Ne zaman yollarda olacak?

Togg Otomobil Fabrikası, kapasitesini artırarak 2 vardiya düzeninde üretim yapmaya başladı. 2023 yılı sonuna kadar toplam 26 bin 565 adet otomobilin sahiplerine teslimatı hedeflenirken, merakla beklenen sedan modelinin de 2024 yılında tanıtımının yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Tofaş temettü dağıtma kararı aldı! Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın! 

Yatırımcıların merakla beklediği karar geldi. Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı. Peki Tofaş temettü ödemeleri 2023 ne zaman? Tek tek açıklandı, hemen bakın...

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak? TOGG’un fabrikası ne durumda? TOGG fabrikası Gemlik'te nerede?

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacağı gün büyük bir merakla bekleniyor. İşte TOGG fabrikasına dair araştırılan detaylar!

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Yıllık 6 milyon adedi aşan ve araç başına ortalama değeri neredeyse 25 bin dolara ulaşan ikinci el araç piyasasının potansiyelini gören yatırımcılar, otomobil fabrikasını anımsatan tesislerde ikinci el araçların bakımı, onarımı, test ve temizliğini gerçekleştirerek doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.

TOGG'un fiyatı ne kadar olacak? Resmi açıklama geldi

Yerli otomobil TOGG’un seri üretimine 29 Ekim’de Gemlik fabrikasının açılmasıyla başlanıyor. Vatandaşlar “TOGG fiyatı ne olacak?” sorusunu araştırırken son günlerde çıkan fiyat haberlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.

TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak! TOGG'un fiyatları belli oldu mu?

Yerli otomobil fabrikasının açılışının 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yapılacağını belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarih verdi! TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak!

Gemlik otomobil fabrikası Haberi

Gemlik otomobil fabrikası

Türkiye’nin Otomobili, üretime giden aşamaya hızla ilerlerken, Gemlik Tesisi’nde hız kesmeden devam eden çalışmalarının takip edilebilmesi için 7/24 kesintisiz bir biçimde sürecek canlı yayın başlattı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle “Bir Fabrikadan Daha Fazlası” olarak bilinen Gemlik Tesisi’nde devam eden inşaat çalışmaları, togg'un internet sitesindeki TOGG TV sekmesinden canlı olarak izlenebiliyor. TOGG Gemlik arıtma, montaj, enerji, boya, gövde, giriş ve batarya birimlerinin temel güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Boya, gövde, montaj ve enerji birimlerinde soket altı kaide ve kolon betonları dökülmeye başlanan Gemlik Tesisi’ndeki şantiyesinde 900 kişi çalışıyor.

Şantiyede bulunan çalışan sayısının ileriki dönemde 1500’e ulaşması planlanıyor. TOGG Gemlik Tesisi’nde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan düşürülmesi...