08 / 05 / 2024

geniş alanlar yaratmak

geniş alanlar yaratmak

Yaşam alanlarımız her zaman çok geniş olmayabilir. Bize yetecek metrekarelerde mekânlar bulmak, kalabalık hayatın içinde gün geçtikçe zorlaşıyor da olabilir; ancak dar alanları olduğundan çok daha geniş göstermek elimizde…

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Ayçiçeği ekim alanları genişliyor! Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! 

Osmaniye'de çiftçilere sağlanan desteklerle beraber ayçiçeği ekim alanları genişliyor. Peki borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! İşte yağlık ayçiçek 29 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Kovid-19'la hangi tip konutlar tercih edilmeye başlandı?

İstanbul'da Beykoz ve Sarıyer ilçelerinin sırtlarından Çekmeköy ve Pendik ilçelerinin geniş alanlarına kadar olan birçok bölgede, son zamanlarda yeni bir trend ortaya çıktı. Yeni trendin ismi müstakil villalardan kurulmuş aile sitesi. 

Site yöneticisi ortak alanı istediği gibi kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici site içinden biri ama dairesinin etrafını çevirmiş. Geniş geniş alanları kaplamış, üzerini de kapatmış, kimseyi sokmuyor. ‘Kaldır’ diyorlar kaldırmıyor. Bunun gibi işgallerle alanını alabildiğine büyütmüş. Bu durum karşısında ne yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

Yaşam alanlarına değer katacak bir tasarım; Angel Koltuk!

Angel Koltuk, yaşam alanlarında farklı bir atmosfer yaratmak için oldukça iddialı. Yalın ve minimal tarzıyla soft bir tavır sergilerken tasarımındaki kreatif dokunuşları ile şaşırtıcı bir şıklık sunuyor.

İder Mobilya'dan birbirinden güzel berjerler!

İder Mobilya’nın birbirinden şık ve tarz berjerlerini salon ya da oturma takımınızla bir arada kullanabileceğiniz gibi, yatak odasında, evinizin girişinde ya da giyinme odanızda keyifli dinlenme alanları yaratmak için tercih edebilirsiniz.

Häfele duvar içi kayar kapı sistemleri için büyük öneriler sunuyor!

Häfele, Duvar İçi Kayar Kapı Sistemleri ile ev ve ofislerde geniş alanlar için ideal çözüm önerileri sunuyor. Ürün yelpazesi içerisinde yer alan dairesel kapı sistemleri ise özel tasarımlara sınırsız bir özgürlük getiriyor.

Düzce'deki park alanları genişletilecek!

Düzce Belediyesi tarafından mahallelerdeki park alanları ile spor tesis alanlarının genişletilmesi kararı alındı. Konu, Düzce belediyesinin Ağustos ayı meclis toplantısında ele alındı.

Merkez Bankası faiz indirimlerine devam edebilir!

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Çekcen: "TCMB, özellikle iç talebi canlı tutmak ve yeni likidite alanları yaratmak adına yarın faiz indirimlerine devam edebilir" dedi.

Seyhan Ziyapaşa'da kentsel dönüşüm alanı genişletildi!

Nazım imar planlarına ait değişiklik teklifleriyle komisyon raporları Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Ziyapaşa mahallesinin alanı genişletildi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Yıldırımı, Türkiye'nin parlayan yeni yıldızı haline getirecek geniş kapsamlı kentsel dönüşümün hayata geçirecekleri en büyük ve en önemli proje olacağını vurgulayan İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm alanlarını belirlediklerini aktardı.

Serdivan'daki konut projeleri tarım alanlarını olumsuz etkiledi!

Bir zamanlar geniş tarım alanlarına sahip olan Serdivan’da 1 karış tarım toprağı kalmadı. Serdivan'da da tarımsal faaliyetler artık neredeyse bitmiş durumda.

Bysolvo dar alanlarda geniş yaşam alanları sunuyor!

Türkiye’de bir çok ilke imza atan ve yaşam mahallerini hem renklendiren hem de mobilya ürünlerini çok amaçlı kullanılır hale getiren BySolvo dar alanlarda geniş ve ferah yaşam ortamı sunuyor.

geniş alanlar yaratmak Haberi

geniş alanlar yaratmak

ÖNCE ODANIN İŞLEVİNİ BELİRLEYİN


Bahsettiğimiz mekân oda, ofis, yemek alanı, mutfak, banyo hatta bahçemiz ya da balkonumuz olabilir. Neresi olursa olsun mekânlarımızı daha büyük algılatmak belli başlı küçük tekniklerle mümkün.


DOĞRU AYDINLATMA

* Bu tekniklerin en başını “aydınlatma” çekiyor. Mekânda, tavandan tek tip bir aydınlatma kullanırsak, mekânın kenar ve köşelerine doğru aydınlatma kuvveti azalacağından, bu alanları karanlıkta bırakmış ve odada sadece merkezi aydınlatmış oluruz ki bu da mekânı daha dar algılatır. Bunun için aydınlatma alternatiflerini çok çeşitlilikle kullanmaktan çekinmemeliyiz.


RENK VE DESEN SEÇİMİ YAPARKEN…


* Bunun yanı sıra zemin döşemesinde çok farklı renk ve malzemeye girmektense, tek ton ve malzeme üzerine yoğunlaşırsak yine zeminde bir genişlik yakalamış oluruz.


Unutmamak lazım ki açık renkler her zaman mekânı daha ferah, büyük algılatır; ancak bu diğer renkleri kullanmayacağımız...