26 / 04 / 2024

gıda sektörü

gıda sektörü

Rusya’nın SWIFT sisteminin dışında bırakılmasının ardından Türkiye’yi de yakından ilgilendiren sonuçlar ve etkileri tartışılmaya devam ediyor.

BİM 30 Ocak 2024 aktüel kataloğu! BİM'den seçili ürünler ile temel gıda, elektronik ürünlerde cazip fırsatlar...

BİM 30 Ocak 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı. Buna göre, farklı kategorilerde onlarca ürün salı günü müşterileri ile buluşacak. 30 Ocak 2024 BİM kataloğunda yer alan sütlü ve bitter çikolatalı atıştırmalıklar ile temel gıda ürünleri bulunuyor.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Şevket Aykan Sözüçetin kimdir?

Gıda sektöründe önde gelen bir isimlerinden olan Şevket Aykan Sözüçetin kimdir? Şevket Aykan Sözüçetin evli mi? İşte ayrıntılar...

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Son Zamlarla Peynir Fiyatları Tavan Yaptı! Nasıl Bir Çözüm Bulunacak?

Son zamanda zamların artması özellikle de gıda sektörünü olumsuz olarak etkiliyor. Gıda ürünlerinden ve en çok tüketilen ürünlerden olan peynir de zamlanarak yeni fiyatıyla güncellendi. Esnaf ve vatandaşların tepkisine neden olan peynir fiyatları satış noktalarında yerini aldı. 

TEB müşterilerine müjde! TEB bayram sevincini resmen yeniden yaşatacak!

TEB’ten market ve gıda sektörüne yönelik yeni bir kampanya haberi geldi. Yapılacak alışverişlerden 300 TL indirim sağlanacağını duyuran TEB, kampanyaya ilişkin katılım şartlarını ve detayları paylaştı.

Şekerbank müşterilerinin hesabına geri ödemesiz para yatacak!

Gıda fiyatlarının her geçen gün artması nedeniyle hemen her banka gıda sektöründe yönelik yeni kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, yeni bir kampanya hazırlayan Şekerbank, müşterilerin yapacağı market alışverişlerinden 200 TL kazanacağını duyurdu.

ING’den ayın müjdesi geldi! ING şanslı müşterilerine para yatıracak!

Akaryakıttan gıdaya, teknolojiden tatile kadar birçok sektöre yönelik kampanyalar düzenleyen ING yine gıda sektörüne yönelik bir kampanya hazırladı. ING, kampanyaya katılım sağlayan müşterilerine 240 TL bonus hediye edeceğini açıkladı.

Ziraat Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! Bu para geri ödemesiz olarak hesaplara yatacak!

En fazla kampanya düzenleyen bankalardan biri olan Ziraat Bankası, haziran ayının ilk kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası, gıda sektörüne yönelik düzenlediği kampanya doğrultusunda müşterilerinin hesabına 150 TL yatıracağını paylaştı.

Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Ve San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Ve San.Ltd.Şti.'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

gıda sektörü Haberi

gıda sektörü

Rusya’ya Ukrayna’yı işgali sonrasında peş peşe yaptırımlar geldi. Bu yaptırımların en etkililerinden biri ise, tüm dünya ticaretinde kilit bir role sahip SWIFT sisteminden çıkartılması oldu.  Uluslararası ödemeler ağı olarak tanımlanan SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) sistemi dışında bırakılan Rusya’nın finansal ve ticari tüm hizmetlerinin durmasının sonucu büyük bir ekonomik baskıya girmesi de kaçınılmaz oldu. Ruble, Dolara karşı yüzde 30'a yakın değer kaybederken, Rusya'ya uygulanan yaptırımların neticesinde Rus finansal sistemi üzerinde ciddi etkileri olacağı, bankacılık krizine ve Ruble’nin daha da hızlı değer kaybetmesine neden olması bekleniyor.
Rusya ile Türkiye arasında gerçekleştirilen ve pek çok sektör için geçerli ikili ticaret anlaşmaları neticesinde Rusya’ya uygulanan bu yaptırımlar, Türkiye’yi yakından ilgilendireceğe benziyor. Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ticaret için özellikle turizm...