19 / 04 / 2024

Giresun Akköy HES projesi

Giresun Akköy HES projesi

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Manisa Akköy'de içme suyu hattı deposu yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Akköy Mahallesi’nde bulunan içme suyu deposunun bakım-onarım çalışmasını tamamladı.

Giresun Aksu ve Küçükköy TOKİ başvurusu!

Toplamda 287 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 144 aya kadar vade sağlanıyor. İşte Giresun Aksu ve Küçükköy TOKİ başvurusu...

Giresun Aksu ve Küçükköy TOKİ fiyatları!

Giresun Aksu ve Küçükköy TOKİ fiyatları 153 bin 996 TL'den başlıyor. Proje 287 adet konut satışa çıkarıldı.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvurusu bugün başlıyor!

Ödemelere göre 144 aya kadar vade sağlanan projede 287 adet daire bulunuyor. TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvurusu bugün başlıyor...

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuruları nereye yapılacak?

287 konutluk TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy projesindeki daireler için başvuru dönemi başladı.Peki, TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuruları nereye yapılacak?

TOKİ Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy başvuruları başladı!

TOKİ Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy başvuruları başladı. Projede 287 adet konut satışa çıkarıldı.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvurusu yarın başlayacak!

Toplam 287 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 144 aya kadar vade sağlanıyor. TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvurusu yarın başlayacak...

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuruları yarın başlıyor!

287 adet dairenin açık satışa sunulduğu TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuruları yarın başlıyor..

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri başvuruları!

Taksitlerin 802 TL'den başladığı projede 287 adet konut mevcut. İşte TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri başvuruları...

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuru günleri!

Toplam 287 adet konutun satışta olduğu projede 144 aya kadar vade sağlanıyor. İşte TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuru günleri...

Giresun Akköy HES projesi Haberi

Giresun Akköy HES projesi

Anayasa Mahkemesi, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde nşa edilen Akköy Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini öne süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Giresun'daki Gelevera, Yüksek Mahkemesi Karaovacık ve Kavraz dereleri üzerinde özel şirket tarafından yapılacak Akköy Hidroelektrik Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna olumlu kararı verdi. 

Bazı bölge sakinleri 21 Kasım 2011 yılında "Gelevera köyünün baraj suyu altında kalacağı, havzada bütüncül bir değerlendirme yapılması gerektiği, iki ayrı dere yatağının çevresel etkileri gözetilmeden değiştirildiği" gibi nedenlerle hukuka aykırı olduğunu iddia ettikleri raporun iptali ve yürütmenin durdurulması için karşı dava açmıştı. 

Yargılama sırasında hazırlanan bilirkişi raporunda, tesislerin inşasının, işletilmesinin çevre üzerinde olumsuz etkilerinin ÇED...