16 / 04 / 2024

Giresun Evleri restorasyon çalışmaları

Giresun Evleri restorasyon çalışmaları

Mimari özellikleri ile öne çıkan ve ihtişamı ile türkülere dahi konu olan tarihi Giresun Evleri'nde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla, Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1.Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Vadi Evleri projesinin 1. Etap ihalesinin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ve Güryapı Restorasyon arasında 725 milyon 61 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Piraziz Green Park Evleri'nde 375 bin TL'ye!

Giresun Piraziz'de hayata geçirilen Piraziz Green Park Evleri denize 100 metre uzaklıkta bulunuyor. Fiyatların 375 bin TL'den başladığı projede teslimler 2 yıl içinde gerçekleştirilecek.

Giresun'daki iki muhtar evi hizmete açıldı!

Giresun Belediye tarafından yapımı tamamlanan Nizamiye ve Şeyh Keramettin Mahallelerinin Muhtar Evleri hizmete girdi.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

TOKİ Giresun Güce Evleri fiyatları!

TOKİ Giresun Güce Evleri fiyatları 83 bin 337 TL'den başlıyor. Projede 46 adet daire bulunuyor.

Giresun Güce TOKİ Evleri son başvuru!

Giresun Güce TOKİ Evleri son başvuru 30 Eylül 2016 Cuma günü olarak belirlendi. Projede 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri başvuruları!

Taksitlerin 802 TL'den başladığı projede 287 adet konut mevcut. İşte TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy Evleri başvuruları...

Giresun Güce TOKİ Evleri başvuruları!

Giresun Güce TOKİ Evleri başvuruları 30 Eylül 2016 tarihinde sona eriyor. Projede 46 daire satışa çıkarıldı.

Giresun Evleri restorasyon çalışmaları Haberi

Giresun Evleri restorasyon çalışmaları

Mimari özellikleri ile öne çıkan ve ihtişamı ile türkülere dahi konu olan tarihi Giresun Evleri'nde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla, Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak. 


İHTİŞAMI ile ön plana çıkan ve mimari özellikleri ile göz kamaştıran tarihi Giresun Evleri, Zeytinlik Mahallesi'nde yapılacak yenileme ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bularak Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak. 'Zeytinlik Semti Sokak Sağlıklaştırılması ve Restorasyon Çalışması Projesi' kapsamında yapılacak projenin maliyeti ise, 3,5 milyon lirayı bulacak. 


Onlarca evde çalışma yapılacak Zeytinlik Mahallesi'nin kentin tarihi köşelerinden biri olduğunu dile getiren Giresun Valisi Hasan Karahan, yaptığı açıklamada, mahallede toplu olarak tarihi Giresun evlerinin yer aldığı birkaç bölüm bulunduğunu aktararak, "Mahalle bütünlüğünü kaybetmiş ama bir kısmını yeniden canlandırmak mümkün. 


Bu anlamda DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) ile bir proje hazırlık çalışmamız oldu. Proje kapsamında...