25 / 04 / 2024

girne kalesi

girne kalesi

İNŞAAT sektörünün önde gelen firması Akfen, Avrupa'nın en büyük otel zinciri Accor'la KKTC'de Mercure Oteli'ni inşaa etti.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri daire fiyatları!

Adana Kız Kalesi Asude Evleri projesi 277 adet daireden oluşuyor. Adana Havaalanı'na 70 dakika mesafede yer alan Adana Kız Kalesi Asude Evleri daire fiyatları haberimizde bulunuyor.

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor!

Konkur İnşaat tarafından hayata geçirilen Adana Kız Kalesi Asude Evleri 277 adet daireden oluşuyor. Proje toplam 16 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor.

Girne Apartmanı satılığa çıktı!

Girne Apartmanı, 17 Ekim 2005 günü 7 metre derinliğindeki fosseptik çukuru çökmesini atlattı. Apartmanın eski yöneticisi Mustafa Gençtürk, önce müteahhitle anlaşarak binayı yıkıp yeniden yaptırmayı düşündüklerini söyledi.

Girne Apartmanı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Antalya Gençlik Mahallesi'nde yer alan 2009 yılında zemin katında bulunan restoranın mutfağından gaz kaçağı sonucu meydana gelen patlamanın ardından oturulamayacak hale gelen Girne Apartmanı, satılığa çıktı.

Gürmar, 22'nci mağazasını Yeni Girne'de açtı!

Gürmar, 22'nci mağazasını Yeni Girne'de hizmete açtı. 770 metrekarelik alanı bulunan markette 30 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Mağazalar Koordinatörü Nurettin Şimşek, "Mağaza sayımızı artırmaya devam edeceğiz" dedi

Rumeli Feneri Kalesi bakımsızlıktan yok oluyor!

Bir tarihi kale daha bakımsızlığın ve hoyratlığın kurbanı olmak üzere. İstanbul’daki tarihi kalelerin arasında en özgün mimarisi ile dikkat çeken Rumeli Feneri Kalesi, adeta kaderine terk edilmiş.

Kandiber Kalesi Osmancık'ı turizme kazandıracak!

Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan Kandiber Kalesi restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum Kalesi Açıkhava sahnesi yenilendi!

Topluma katkı sağlamaya yönelik çeşitli kültür-sanat projeleri yürüten Doğuş Grubu, 2014 yılında Bodrum Kalesi içindeki konser alanını yenileyerek mekân sponsorluğunu üstlendi.

Harput Kalesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Milattan önce 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi’nde bu yıl yapılan çalışmalarda ortaya çıkan seramik buluntular, iç kale kısmında yerleşimin M.Ö. 2500’lere dayandığına işaret ediyor.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor!

“Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın önde gelen antik parklarından biri haline getirileceğini söyledi.

Kandiber Kalesi restore ediliyor!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.Hamza Karataş, , restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle kalenin, ilçe turizmine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

girne kalesi Haberi

girne kalesi

 50 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen otel, KKTC'nin ilk uluslararası ve 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyor. Uluslararası bir otel zinciri olan Accor'u KKTC'ye ilk kez getiren Akfen, KKTC'ye uygulanan ekonomik amborgoyu da delmiş oldu. 299 oda ve 648 yatak kapasiteli otelde SPA-wellness bölümü, casino, farklı konseptlerde hazırlanan restoranlar ve Uzakdoğu mutfağının önemli adresi Sushico bulunuyor. 9'uncu restoranını Kıbrıs Mercure Otel'de açan Sushico, aynı zamanda adanın da tek susi restoranı. Mercure Otel'in bünyesinde bulunan bir başka restoran da The Steak House. The Steak House Amerikan tarzı et ağırlıklı mönüsünün yanında değişik balık ve deniz ürünlerine de yer veriyor.

SPA'SI ÖNE ÇIKIYOR

Girne Kalesi'nden esinlenerek tasarlanan otel,...