19 / 04 / 2024

Global Şehirler Yaratmak

Global Şehirler Yaratmak

Soyak Holding CEO’su Çamlıbel, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü-MIT’nin Boston’da düzenlediği Dünya Gayrimenkul Forumu’nda, ‘Global Şehirler Yaratmak’ panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

5. Global PropTech Online konferansı 11 Şubat'ta!

Sürdürülebilir Şehirler ve Mobilite ile ilgili görüşlerin konuşulacağı 5. Global Prop Tech Online konferansı 11 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek...

Güçlü ekonomi için büyük kentsel projeler üretilmeli!

Soyak Holding CEO’su Çamlıbel, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü-MIT’nin Boston’da düzenlediği Dünya Gayrimenkul Forumu’nda, ‘Global Şehirler Yaratmak’ panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

TOBB'dan 81 ilde 'yıldız şehir' atağı!

Yerel kaynakların ekonomik kalkınmaya daha fazla destek vermesi için harekete geçen TOBB, bir proje başlattı. Danışmanlar yerel kalkınma ile ‘yıldız şehirler’ yaratmak için proje üretecek.

Jean-Michel Wilmotte: Mutlu şehirler için saygılı ve sağduyulu bir mimari!

"Türk-Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu / VIVAPOLIS" öncesi DÜNYA'ya konuşan Fransız mimar Jean-Michel Wilmotte “Mutlu şehirler yaratmak için iki temel ilkeyi izlemek gerekiyor: Saygı ve sağduyu” diyor.

Global Liman, Barcelona limanındaki payını yüzde 62'ye yükseltecek!

Global Liman Barcelona limanındaki payını artıracak. Global Yatırım Holding'e bağlı Global Liman İşletmeleri, 1.8 milyon yolcunun kullandığı Barcelona limanını işleten ortaklıktaki payını yüzde 50'den yüzde 62'ye yükseltecek.

Global İmar Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global İmar Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Kudat tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 1 Temmuz'da Çekmeköy, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Pera Gayrimenkul'ün Global Yatırım'a 27 milyon 898 bin 851 bin lira borcu var!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pera Gayrimenkul'ün Global Yatırım'a 27 milyon 898 bin 851 bin lira borcu var.

Global Yatırım'dan Van'a 50 milyon dolarlık yatırım!

Global Yatırım Holding (GYH) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Caddesi'nde temeli atılacak olan Van AVM ile ilgili sunum yaptı.

ICB Global Yatırım Gayrimenkul Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

ICB Global Yatırım Gayrimenkul Mimarlık Anonim Şirketi, Mahmut Arslan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Barbaros Mehmet Sağdıç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi sona erdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi misafirliğinde gerçekleştirilen Büyükşehirler Bilişim Zirvesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu ve Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran da katıldı...

Global Hafriyat İnşaat Kimya Elektrik Metal Ürünleri Tekstil Sanayi İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global Hafriyat İnşaat Kimya Elektrik Metal Ürünleri ve Tekstil Sanayi İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi, İbrahim Şengül tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi 3 Haziran'da!

Anadolu Ajansı'nın (AA) "global iletişim ortağı" olduğu Global Enerji Projeleri ve Finansmanı Zirvesi (GEP),a Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı himayesinde, Enerji Stratejileri Derneği (ESDE) ev sahipliğinde, 3-4 Haziran'da Ankara'da...

Ceren Kumbasar: Şehirler kimliklerinde yazan isimleriyle değil kişilikleriyle var olur!

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde şehircilik konusunu kaleme aldı. Şehirler de insanlar gibi kimliklerinde yazan isimleriyle değil kişilikleriyle var olur, tarihteki yerlerini alırlar...

Global Şehirler Yaratmak Haberi

Global Şehirler Yaratmak

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, MIT (Massachusetts Institute of Technology-Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) tarafından Boston’da düzenlenen Dünya Gayrimenkul Forumu’nda konuşmacı olarak yer aldı. İnşaat mühendisliği yüksek lisansını MIT’de tamamlayan Dr. Çamlıbel, ‘Global Şehirler Yaratmak’ panelinde ‘Global şehirlerin kentsel gelişimi ve dönüşümü’ üzerine sunum yaptı.


MIT’nin dünyaca ünlü enerji verimli binası olan MIT Media Lab’de gerçekleştirilen ve 30 ülkeden 250 akademisyen, iş adamı, yatırımcı ve kamu yöneticisinin katıldığı forumda Dr. Çamlıbel, teknoloji, sürdürülebilirlik, yeni yaşam trendleri ile özellikle mega şehirlerin sürekli dönüşüm içinde olduğunu belirterek, “Bu süreçte metropol şehirler, adaptasyon kabiliyeti ve ekonomik büyüklükleri sayesinde büyük ve orta büyüklükteki şehirlere oranla daha avantajlı. Eskiden güçlü ekonomilere sahip kentler büyük kentsel projeler yapabiliyordu. Bugünün şehirleri ise güçlü ekonomiye sahip olabilmek ve...