05 / 05 / 2024

göçmenlerin ev parası

göçmenlerin ev parası

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İbrahim Efendioğlu, konut almak için 1991 yılında 2.5 milyon TL (2.5 YTL) veren ancak konut sahibi olamayan 17 bin göçmenin paralarının 18 bin YTL olarak geri ödeneceğini bildirdi.

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

25 günde ev sahibi olmak isteyenler haberi okudu bile! Talep yüzde 300’ü aştı

Konut fiyatlarındaki astronomik yükseliş ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürürken bir yandan da alternatif arayışına da itiyor. Kira ödemek ve her yıl gelecek zamlar için endişelenmek istemeyenlerin yeni gözdesi prefabrik evler. Peki prefabrik ev almak mantıklı mı, prefabrik evde

1 günde ev sahibi olmak isteyenler için yüzde 15 indirimli prefabrikler! Prefabrik ev 25 Eylül 2022 fiyat listesi

TOKİ sosyal konut projeleri bu kadar gündemdeyken sizin için en uygun ev seçeneği olan prefabrik yapıları araştırdık. 1+1, 2+1, dubleks, bahçeli, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerde en uygun fiyatlı markaları derledik. İşte, prefabrik evler 25 Eylül 2022 fiyat listesi...

Fatih'te göçmenler ev kiralayamıyor!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Fatih’te yükselen göçmen nüfusu üzerine geçen Ocak'ta belediye meclisinde bir karar alındığına ve bu karar çerçevesinde oturma izni olsa bile göçmenlerin Fatih’te konut kiralayamadığına dikkat çekti.

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

Emine Erdoğan'dan İdlib'e 57 ev bağışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Suriye kuzeyinde göçmenlerin barındığı İdlib’te inşa edilmek üzere 57 briket ev bağışladı.

Konut kredi faizi indi, bir ev parası vatandaşta kaldı!

Konut kredi faizlerinin 0, 79'a kadar düşmesiyle birlikte konut satışları artışa geçti. Yaşanan düşüşle birlikte 200 bin liralık bir konut kredisinde, bir ev parası kadar kar elde edilmiş oldu...

Temizlikçi kadın ev parasını, ev sahibine kaptırdı!

Beylikdüzü'nde ev almak isteyen gündelik temizlikçi Sevgi Güven ev sahibi olmak için biriktirdiği tüm parasını ev sahibine kaptırdı.

göçmenlerin ev parası Haberi

göçmenlerin ev parası

Efendioğlu, düzenlediği basın toplantısında, Bulgaristan'dan zorunlu göç nedeniyle Türkiye'ye gelen göçmen vatandaşların, göçmen konutu alabilmek için 1991 yılında daire başına 2 milyon 500 bin TL yatırdıklarını söyledi.


Konut sahibi olamadığı halde paralarını geri alamayan yaklaşık 17 bin kişi bulunduğunu kaydeden Efendioğlu, bu konuda TOKİ Göçmen Konutları Koordinatörlüğünün, yürürlükteki kanuna göre çalışma yaptığını söyledi.


Çalışma sonucunda, göçmenlerin 2 milyon 500 bin TL'sinin kanuni faiziyle birlikte 18 bin YTL civarında tuttuğunu bildirdi.


Göçmen vatandaşların zaman aşımı bakımından da herhangi bir kayıpları olmayacağını belirten Efendioğlu, "5543 sayılı İskan Kanunu'nun 1. maddesinin 5. fıkrasındaki 1 yıllık müracaat süresi işlenmeyecek ve ödemeler kesin yapılacaktır" dedi.


Efendioğlu,...