28 / 03 / 2024

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi açılacak mı

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi açılacak mı

Gökçeada Rum Cemaati 18 Nisan 2014 tarihinde İmroz Eğitim ve Kültür Derneği’ni kurarak okulların yeniden açılması için “sivil toplum” mücadelesi veriyor. Eski adı Aya Todori olan Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nda bu yıl da zil çalacak.

Gökçeada'da satılık arsa fırsatı! İhalesi 13 Aralık'ta!

Gökçeada Belediyesi, Çanakkale ili, Gökçeada ilçesi, Yeni Mahalle'de yer alan arsayı satıyor. Peki Gökçeada'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? İşte o satışla ilgili detaylar...

TOKİ'den Çanakkale Gökçeada'ya 240 ay taksitle 160 yeni konut!  

Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği TOKİ Çanakkale Gökçeada 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Çanakkale Gökçeada projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Çanakkale Gökçeada 2022 ucuz konut projesi...

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Gökçeada'daki Masi Otel'e yıkım kararı!

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Gökçeada Yıldızkoy'un imar planı iade edildi!

Çanakkale Kalem köşe yazarı Seda Gökdemir, köşesinde Gökçeada'daki Yıldızkoy'un imar planını kaleme aldı. İşte Seda Gökdemir'in 'Yıldızkoy imar planı iade edildi: “Bu daha başlangıç…”' başlıklı yazısı...

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Gökçeada'daki Yıldız Koy'un imara açılmasına tepki!

İlk olarak 2010'da imar süreci başlayan Yıldız Koy için 2015'te 100 binlik plan kabul edilmişti. Şimdi ise 1/1000'lik imar planı, Gökçeada Belediye Meclisi'nde İYİ Partili üyelerin oyuyla onaylandı.

Çanakkale Gökçeada'daki kentsel dönüşüm planı TBMM'de!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bahçelievler'de okul inşaatında göçük!

Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi'nde Bağlar Ortaokulu'nun inşaatında göçük meydana geldi. Göçük sonrası bir işçi toprak altında kaldı. 

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Gökçeada Belediyesi'ne ait iki kaçak yapı yıkılacak!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde belediye tarafından kaçak inşa edildiği tespit edilen iki yapıyla ilgili yıkım kararı alındı. 

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi açılacak mı Haberi

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi açılacak mı

Rum lisesi 50 yıl sonra da açılamadı



Gökçeada Rum Cemaati 18 Nisan 2014 tarihinde İmroz Eğitim ve Kültür Derneği’ni kurarak okulların yeniden açılması için “sivil toplum” mücadelesi veriyor. Geçen yıl eğitime başlayan eski adı Aya Todori olan Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nda bu yıl da zil çalacak.


50 yıl sonra yeniden eğitime başlaması planlanan Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi’nin açılışına, Milli Eğitim Bakanlığı, “1 Eylül’e kadar okul binasının eğitime uygun bir hale getirilemediği” gerekçesiyle izin vermedi. Okul, Yunanistan’dan dönecek Gökçeada kökenli ailelerin çocuklarının katılımıyla birlikte toplam 8 öğrenciyle, 50 yıl sonra kapılarını açmaya hazırlanıyordu.


NEFESİMİZ KESİLİYOR 

Vakıflar Meclisi’nin Azınlık Vakıfları temsilcisi Laki Vingas, “Bir yıllık erteleme on yıla bedel. Yetkililere okul kendi istedikleri şekilde hazır olana kadar, Zeytinliköy’deki ilkokulda çift tedrisat da önermiştik, kabul...