19 / 04 / 2024

Göksu Deresi nerede

Göksu Deresi nerede

1988 yılında bir zamanların ünlü mesire alanı olan Göksu Deresi, Boğaziçi'ne pislik taşıyan bir kanal haline gelmiş. Tarihi Göksu Deresi'ne sanayi ve ev atıklarının bilinçsizce dökülmesi dereyi mikrop yuvasına dönüştürmüş.

1983 yılında Göksu Deresi kirlilikte Haliç'le yarışır olmuş!

1983 yılında İstanbul'un en ünlü mesirelerinden biri olan Göksu, Haliç'e meydan okuyan bir görünüm almış. Meşhur dere, artık lağım sularını ve sanayi artıklarını denize sürükleyen bir kanal haline gelmiş.

TOKİ Aksaray Güzelyurt kurası nerede?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Aksaray Güzelyurt Belediyesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği Aksaray Güzelyurt projesinde kura çekimi için geri sayım başladı. Peki, TOKİ Aksaray Güzelyurt kurası nerede?

Arkadya Göksu Evleri fiyatları 2016!

6 blokta 258 daireden meydana gelen Arkadya Göksu Evleri Alpak ve Neva Prestij Yapı Ortak Girişimi tarafından inşa ediliyor. Arkadya Göksu Evleri fiyatları 2016...

Ankara Göksu kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Göksu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı nazım ve uygulama imar planları plan notu değişiklikleri askıya çıkarıldı...

Arkadya Göksu Evleri'nin lansmanı yapıldı!

ALPAK MÜHENDİSLİK A.Ş’nin yeni projesi ARKADYA GÖKSU EVLERİ’nin lansmanı geçtiğimiz günlerde Ankaralıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm milli bir proje!

İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi Toplantısı'nda kentsel dönüşüm hakkında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşüm milli bir projedir. Bu milli projenin hayata geçmesi için toplumsal seferberlik ilan edilmelidir" dedi.

Göksu Hurda Geri Dönüşüm İnşaat Nakliye Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göksu Hurda Geri Dönüşüm İnşaat Nakliye Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gürşat Çiğdem tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta kuruldu.

Deniz GYO, Göksu Alışveriş Merkezi davası!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Göksu Alışveriş Merkezi'nin davasına ilişkin bildiriyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Etimesgut Göksu imar planı değişikliği askıda!

Ankara Etimesgut İlçesi, Göksu Mahallesi Cami Alanı ve Park Alanı olarak ayrılmasına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Mersin Göksu Nehri'nde 4. köprü inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.

Aysun Göksu: Varlık Yönetim Fonu yatırımları artıracak!

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, kurulacağı açıklanan Varlık Yönetim Fonu'nun yatırımları artıracağını söyledi.

Eryaman Relax Göksu satış fiyatları!

Eryaman Relax Göksu satış fiyatları 76 bin 500 liradan başlangıç gösteriliyor. Relax Göksu Evleri projesinde teslimler bu yıl Ekim'de yapılıyor...

Mehmet Tevfik Göksu Esenler'deki dönüşüm projelerini anlattı!

"Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi"nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Entegrasyon" konusunda, Esenler'de yürütülen dönüşüm projeleri bağlamında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Beykoz Göksu Köprüsü'nde son durum!

Beykoz Belediyesi Göksu’da ulaşımı kolaylaştıracak, ilçeye yeni bir vizyon kazandıracak, trafiği ve bölge halkını rahatlatacak modern Göksu köprüsü ve bağlantı yolları yapımına hızla devam ediyor.

Göksu Deresi nerede Haberi

Göksu Deresi nerede



Şarkılardaki ''Göksu'', şimdi pislik yuvası


   Bir zamanlar çevresi İstanbul'un ünlü mesirelerinden olan, adına şarkılar bestelenen Göksu Deresi, günümüzde Boğaziçi'ne pislik taşıyan kanal haline geldi. Yakın bir geçmişte sandalla gezilebilen, çevresinde piknik yapılabilen dere, şimdi kara bir bataklık oldu. Derenin tifodan mantara dek birçok hastalığın kaynağı olduğu ve semt sakinlerinin sağlıklarını da tehlikeye soktuğu bildirildi. Göksu'da araştırmalar yapan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergun Gürpınar, sanayi ve ev atıklarının bilinçsizce dökülmesi sonucu derenin mikrop yuvasına dönüştüğünü ve derenin bir Haliç olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.


Milliyet Gazetesi 25 Ocak...