28 / 03 / 2024

gölcük arkeoloji

gölcük arkeoloji

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı...

Gölcük Yeni Sanayi'nin temelleri Ağustos'ta atılacak!

Gölcük belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkalığında meclis salonunda yapıldı. Başkan Ellibeş üç bölgede yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili meclis üyelrini bilgilendirdi

Gölcük Belediyesi Mart Ayı Toplantısı gerçekleşti!

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Gölcük Belediyesi Meclis Toplantısının Mart ayı ayağı dün belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlık yaptı.

Gölcük'teki Yalı Evleri yenileniyor!

Gölcük Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki 165-166 parseller üzerinde bulunan eski Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkıyor.

Gölcük'te hangi yatırımlar yapıldı?

Gölcük Belediyesi, tüm ilçeye yönelik ana hizmetlerin yanında şehrin her köşesine, ihtiyaca göre farklı tesisler de inşa ediyor, işte Gölcük'te hayata geçirilen o yatırımlar...

Ödemiş Gölcük'e yeni rekreasyon alanı!

İzmir'in Ödemiş İlçesi Gölcük Mahallesi'nde hayata geçirilen Göl Kenarı Rekreasyon Projesi ile yeni spor alanları, yürüyüş yolları ve paten pisti vatandaşların hizmetine sunulacak.

Gölcük Asar Deresi Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Asar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarına başladı.Proje Hisar deresinin D-130 Karayolu’ndan körfezdeki buluşma noktasına kadar yapılacak yan bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsıyor.

Gölcük Panayır mahallesinin altyapısı yenileniyor!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinin kırsal kesiminde yer alan ve doğası ile dikkat çeken Yazlık Panayır Mahallesinin sağlıklı atıksu altyapısına kavuşması için çalışmalara başlanıldı.

Gölcük'te 40 milyon lira yatırımla 8 yeni okul inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gölcük'te bu yıl yaklaşık 40 milyon lira yatırımla 8 yeni okulu eğitime kazandırıyoruz. Böylece, 1999 depreminden sonra ilçedeki bütün okullarımızı yenilemiş olacağız" dedi.

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.

İzmir Asarlık Gölcük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlamalı!

Menemen'in Sesi Gazetesi muhtarlarla başladığı “Mahallenizin Sesi” projesi kapsamında Asarlık Gölcük Mahalle Muhtarı Yakup Görceğiz'i Menemen Medya Merkezi'nde ağırladı. Görceğiz, Asarlık Gölcük Mahallesi'nde dönüşümün başlaması gerektiğini belitti.

Gölcük Tabiat Parkı'na Europark Projesi uygulanacak!

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak 'Europark' projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Proje içerisinde bir Macera Parkı, bisiklet parkurları var.

Gölcük Yaylası Rekreasyon Alanı için çalışmalar başlıyor!

Ödemiş Belediyesi'nce başlatılan Gölcük Yaylası 1. Etap Rekreasyon Projesi'ne mevsimsel nedenlerle çalışmalara ara verilirken çalışmaların hava koşullarının elverişli hale gelişinin ardından hız kazanması bekleniyor.

Gölcük Mahalle Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

gölcük arkeoloji Haberi

gölcük arkeoloji


    Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı.


     Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yazlık Ilıcası inşaat alanını ziyaret ederek, ortaya çıkarılan eserler hakkında Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay'dan bilgi aldı. 

     Topaca, burada yaptığı açıklamada, Yazlık Ilıcası'nda yapılan işten kent adına sevindiklerini belirterek, Yazlık Ilıcası'nın Kocaeli'nin markalarından biri olduğunu söyledi. 

     Ilıcanın uzun süre atıl kaldığını hatırlatan Topaca, sahipsiz kalmış, terk edilmiş, metruk haldeki ılıcanın Valilik, İl Özel İdaresi ve Gölcük Belediyesi'nce ortaklaşa yapılan çalışma sonucu yalnızca bir tesis kazandırılmayacağını, kentin tarihi ve kültürünün de ortaya çıkarılacağını kaydetti. 

 ...