26 / 04 / 2024

Gölcük\'te 2. yüzyıla ait masaj havuzu ortaya çıkarıldı

Gölcük\'te 2. yüzyıla ait masaj havuzu ortaya çıkarıldı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı...

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Bolu Göynük'te 7 adet arazi ile 1 adet arsa yüzde 20 indirimle satılıyor!

Bolu Göynük Milli Emlak, Bolu ili, Göynük ilçesinde yer alan 7 adet arazi ile 1 adet arsayı peşinde yüzde 20 indirim veya 8 ay taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Bolu Göynük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Gölcük Belediyesi 9 iş yeri satacak! Kaçırmayın!

Gölcük Beldiyesi, Kocaeli Gölcük'te yer alan 9 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerlerinin satış ihalesi 2 Kasım tarihinde yapılacak.

Kocaeli Gölcük'te 18 adet iş yeri satılıyor! İhalesi 15 Haziran'da! 

Kocaeli Gölcük Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Hisareyn rezerv alanındaki 18 adet iş yerini satıyor. Peki Kocaeli Gölcük'te yer alan iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Gölcük'te 23 adet iş yeri satılıyor! İhalesi 1 Kasım'da! 

Kocaeli ili Gölcük Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Gölcük ilçesinde yer alan 23 adet iş yerini satıyor. İşte ayrıntılar ve fiyatlar...

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Gölcük'te 52 iş yerinin satışı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te yer alan 52 iş yerinin satışı için ihale gerçekleştirdi. 

Kocaeli Gölcük'te 28.8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Gölcük Belediye Başkanlığı, Kocaeli Gölcük'te yer alan gayrimenkulü 28 milyon 814 bin 63 TL bedelle satışa çıkardı.

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Gölcük'te dev sağlık yatırımları tek tek tamamlanıyor!

Gölcük'te yapımına başlanan dev sağlık yatırımları tek tek hayata geçiriliyor. Gölcük 112 Acil Servis binası ve Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi tamamlanıp hizmete açıldı.

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 

Gölcük\'te 2. yüzyıla ait masaj havuzu ortaya çıkarıldı Haberi

Gölcük\'te 2. yüzyıla ait masaj havuzu ortaya çıkarıldı


    Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait bir hamamın ısıtma sistemini oluşturan yapı ve jakuzi tarzında masaj havuzu ortaya çıkarıldı.


     Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yazlık Ilıcası inşaat alanını ziyaret ederek, ortaya çıkarılan eserler hakkında Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay'dan bilgi aldı. 

     Topaca, burada yaptığı açıklamada, Yazlık Ilıcası'nda yapılan işten kent adına sevindiklerini belirterek, Yazlık Ilıcası'nın Kocaeli'nin markalarından biri olduğunu söyledi. 

     Ilıcanın uzun süre atıl kaldığını hatırlatan Topaca, sahipsiz kalmış, terk edilmiş, metruk haldeki ılıcanın Valilik, İl Özel İdaresi ve Gölcük Belediyesi'nce ortaklaşa yapılan çalışma sonucu yalnızca bir tesis kazandırılmayacağını, kentin tarihi ve kültürünün de ortaya çıkarılacağını kaydetti. 

 ...