19 / 04 / 2024

GSYIH

GSYIH

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, emlak sektörüyle ilgili en merak edilen soruları yanıtladı

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

İngiliz Financial Times geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yazıya göre işlerin Çin tarafında iyi gitmediği ve dünyanın kendini ekonomik bir düşüşe hazırlaması gerektiği gerçeğine parmak basılıyor. İşte haberin devamı..

Türkiye GSYİH'sinin 88,5 milyar doları doğal afetlerin tehdidi altında!

Lloyd's’un 'Şehir Risk Endeksi' araştırmasına göre, Türkiye'nin en büyük 8 ekonomik merkezinin doğal afetlere karşı sigorta teminatı eksiği nedeniyle ülkenin GSYİH'sinin 88,5 milyar doları doğal afetlerin tehdidi altında.

GSYIH Haberi

GSYIH

Konut satışları ve konut kredi pazarını geçtiğimiz yıl ve 2010 yılı için nasıl değerlendiriyorsunuz? Akbank'ın pazardaki payı nedir?

2008 yılında yaklaşık 1,4 milyon adet konut satışı gerçekleşmişti. 2009 yılında ise krize rağmen satışlarda bir önceki döneme göre yüzde 12'lik bir artış görüldü ve 1,5 milyon adet konut satış sonucu el değiştirdi.

2009 yılı ilk 2 ayında konut kredisi pazarı yüzde 1,2 oranında küçülerek 37 milyar TL seviyelerine gerilemişti. Faiz indirimlerinin başladığı ağustos ayının son haftasından aralık sonuna kadar 2,3 milyar TL artan konut kredisi bakiyesi, 43 milyar TL ile tüketici kredileri içinde ilk sırayı aldı.

2010 yılının ilk 2 ayında ise konut kredisi pazarı yüzde 3,2 büyüdü ve 44 milyar TL'ye ulaştı. 2010 yılı sonunda ise konut kredi pazarının yaklaşık 50...