23 / 04 / 2024

güdülde kaplıca varmı

güdülde kaplıca varmı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın termal açıdan çok zengin yer altı kaynaklarının olduğunu belirterek "Özellikle Ankara’nın termal turizmi çok önemli bir potansiyele sahiptir." dedi...

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

Emekli ikramiyesine zam müjdesi! İşte kulislerden sızan o rakam!

Emeklilere yılbaşından önce verilenen 5 bin TL'lik ikramiyenin, Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle Ramazan ve Kurban Bayramları için de verilmesi de gündeme geldi. Ayrıca emekli maaşlarında yeni iyileştirmeler için de düğmeye basıldı.

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu yıl 15 Aralık itibarıyla 54 şirketin halka arz edildiği bilgisini verdi. Gönül, ayrıca "Şirketler piyasadan 79,3 milyar lira fon sağladığını ve 2024 yılında halka arz başvurularının e-Başvuru' sisteminden yapılacağını söyledi.

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

TOKİ'den Nevşehir'e 168 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir'de 168 konutluk yeni proje inşa edecek. Paylaşılan detaylara göre, projede ayrıca konutların dışında 3 dükkanlı ticaret merkezi de yer alacak.

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,08 dolardan işlem görüyor. Ayrıca  aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.

Hepsi Burada Haziran ayında yine çok tercih edilecek! Powertec kurutma fön makinesinin fiyatı dibi gördü

Hepsi Burada yine uygun fiyatlı bir ürünle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Powertec Tr 901 saç kurutma fön makinesi ile kullanıcıların bütçesine hitap ederken ayrıca ekonominin güç dönemler yaşattığı zamanlarda bir insanların bir nebze olsun rahat nefes almasına olanak tanıyor. 

Çeviklik ve enerji onun doğasında var! Skoda Kamiq'e Mart ayında zam geldi mi?

Skoda Kamiq'ın en büyük özelliği, konforlu ve geniş bir iç mekana sahip olmasıdır. Ayrıca yüksek seviyede standart özelliklere ve güvenlik teknolojilerine sahiptir. Aracın boyutları, şehir içi kullanım için uygun olmasını sağlar ve aynı zamanda park etmeyi kolaylaştırır. Peki 25 Mart 2023 fiyat list

Otoban faresi Seat Arona'ya Mart zammı yapıldı mı? Seat Aronalarda 22 Mart 2023 fiyat listesi

Seat Arona'nın en büyük özelliklerinden biri, şık ve sportif tasarımının yanı sıra, yüksek sürüş pozisyonu sayesinde daha geniş bir görüş açısı sağlamasıdır. Ayrıca, geniş iç mekanı, kullanımı kolay teknolojik özellikleri, ile de öne çıkmaktadır. Seat Aronalarda 22 Mart 2023 fiyat listesi

ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays'ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

İngiliz borç veren kurum Barclays, maliyetli ABD ticaret hatasından sonra yıllık net karında yüzde 19 düşüş bildirdi ayrıca şirketin hisselerinde yüzde 8 düşüş gözlendi.

Memur ve emekliye ek gösterge ve intibak zammı! 

2023 yılı içerisinde geçerli olacak emekli ve memur maaş zammı yüzde 30 olarak belirlendi. Gözler maaşların yatacağı tarihteyken bir yandan da ek gösterge farkı detayı göze çarptı. Ayrıca % 15 ek zam yapılacağı iddiası da var. İşte tüm detaylar...

güdülde kaplıca varmı Haberi

güdülde kaplıca varmı


CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İş Adamaları Derneği (BAGİAD) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Ankara'nın termal açıdan çok zengin yer altı kaynaklarının olduğunu belirten Yavaş, "Özellikle Ankara’nın termal turizmi çok önemli bir potansiyele sahiptir. Kızılcahamam’da, Beypazarı’nda, Ayaş’ta, Güdül’de Haymana’da bu hattın tamamında Bala’ya kadar hemen hemen her yerde termal su var. Ankara’ya bir sivil havaalanı yaparak Ankara’nın çevresine de Nevşehir, Konya ve Bursa’ya kadar bir kültür turizmi geliştireceğiz." dedi. 


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı toplantıda, yüzünü batıya dönmüş sivil toplum örgütü BAGİAD adına Dernek Başkanı Bahri Küpeli tarafından Ankara’nın sembolik anahtarı Mansur Yavaş’a takdim edildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da, Avrupa Çevre ve Temizlik Platformu Türkiye Delegasyonu 2013 yılı Çevreye...