26 / 04 / 2024

gül baba türbesi

gül baba türbesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik:''Yunus Emre Enstitüsü'nün burada faaliyete başlamasıyla birlikte kültürel faaliyetteki diplomasimiz ete kemiğe bürünmüş olacak. Somut bir mekana kavuşacak. Buna fevkalade önem veriyoruz. Tarihi bir dönüm noktası olarak

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

Ramsey'den babalar gününe özel baskılı pamuk T-shirt 489 TL, keten gömlek 897,50 TL! 14 Haziran 2023 fiyat listesi

Ramsey'de babalar günü indirimi başladı. Babalar gününe özel bir çok üründe indirim yapan Ramsey'de  özel baskılı pamuk T-shirt 489 TL, keten gömlek 897,50 TL'den satılıyor. İşte Ramsey 14 Haziran 2023 fiyat listesi.

Güçlü Dekorasyon Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güçlü Dekorasyon Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Türkay Yılmaz tarafından kuruldu.

New Holland TD5 Bluemaster serisiyle göz kamaştırıyor. İşte TD5 Bluemaster serisin 8 Eylül 2022 fiyatları

New Holland TD5 Bluemaster serisiyle göz kamaştırıyor. New Holland TD5 Bluemaster, çiftçilerin tarladaki en büyük yardımcısı oldu. Firma siparişlere yetişmek için büyük çaba sarf ediyor. İşte TD5 Bluemaster serisinin 8 Eylül 2022 fiyatları!

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

En güçlü elektrikli bisiklet hangisi? İşte Türkiye’de satılan en uzun menzilli elektrikli bisikletler

Son yıllarda araç fiyatlarına peş peşe gelen zamlar elektrikli scooter ve elektrikli bisiklet piyasasını hareketlendirdi. Cadde ve sokaklarda scooter binen insan görmek normal bir hal alırken elektrikli bisikletlere de talep fazla. Peki Türkiye’de satılan en güçlü elektrikli bisikletler hangisi.

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO'su listesinde!

Sinpaş GYO CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Seba Gacemer, en güçlü 50 kadın CEO listesinde yer aldı. Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 50 kadın CEO listesinde 20. sırada bulunuyor.

Ebru Özdemir, 'Türkiye'nin En Güçlü 30 İş Kadını' listesinde!

Capital Dergisi tarafından her yıl olduğu gibi "Türkiye'nin En Güçlü 30 İş Kadını Araştırması” sonuçlarına göre, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, listenin 14'üncü sırasında yer alıyor.

Yasemin Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında!

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu sene 11’incisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesine girdi.

Seba Gacemer, Türkiye'nin en güçlü 20. kadın CEO'su oldu!

'Türkiye'nin En Güçlü 50 Kadın CEO'su araştırması sonuçlarına göre, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, listede 20'nci sırada yer aldı...

gül baba türbesi Haberi

gül baba türbesi


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Macaristan arasında ortak tarihi ilişkiler olduğunu belirterek,  ''Ama şimdi Yunus Emre Enstitüsü'nün burada faaliyete başlamasıyla birlikte kültürel faaliyetteki diplomasimiz ete kemiğe bürünmüş olacak. Somut bir mekana kavuşacak. Buna fevkalade önem veriyoruz. Tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz'' dedi.


Çelik, Macaristan'ın başkenti Budapeşte Liszt Ferenc Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


En son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan seyahetlerinde Gül Baba Türbesi ve benzer yerleri ziyaret ettiklerini belirten Çelik, yarın çok önemli bir açılış yapacaklarına dikkati çekti. Yunus Emre Enstitüsü'nün çok önem verdikleri bir kurum olduğunu ifade eden Çelik, enstitüyü Türkiye'nin kültürel ve kamu diplomasisinin omurgası olarak kabul ettiklerini söyledi.


Budapeşte'de yarın açılacak Yunus Emre Türk Kültür Merkezi için çok tarihi bir yerde güzel bir bina...