29 / 03 / 2024

Gülhane Parkı hakkında bilgi

Gülhane Parkı hakkında bilgi

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, Topkapı Sarayı'nın bir parçası olan Gülhane Parkı'nı yeniden düzenleyecekmiş. Elit bir park haline getirilecek parkın içinde bulunan tarihi eserler de restore edilecekmiş.

Emekliler hakkında flaş gelişme. İş Bankası ve ING emekli promosyonunu güncelledi

Emekli vatandaşlarımız hakkında flaş bir gelişme yaşandı. ING Bank ve İş Bankası tarafından yapılan açıklamada emekli vatandaşlarımıza verilen promosyonun güncellendiği bilgisine yer verildi.

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

Dolar hakkında flaş gelişme. 1 dolar 30 gün sonra bu kadar olacak. Analistler açıkladı

Analistler tarafından dolar fiyatları hakkında çok önemli bir tahmin geldi. Analistlerin 1 doların 30 gün sonra ne kadar olacağına ilişkin açıklama yaptı.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı Haziran'a yetiştirilsin talimatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nda incelemeler yaptı. İmamoğlu, Gülhane Parkı'nın Haziran ayına yetiştirilmesinin talimatını verdi.

Gülhane Parkı hakkında bilgi Haberi

Gülhane Parkı hakkında bilgi



Gülhane yenileniyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un kent merkezinde kalan en geniş yeşil alanı Gülhane Parkı'nı yeniden şekillendiriyor.


    TOPKAPI Sarayı'nın bahçesi olarak yapılan Gülhane Parkı'nın saray bahçesi olma özelliğinin ön plana çıkarılarak içindeki tarihi eserlerle birlikte restore edilmesini öngören projenin ihalesi gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projenin tamamı SİT alanı olan Park'ta inşaat safhasına geçebilmesi için 1 no'lu Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay gelmesi bekleniyor.


    Gülhane Parkı'nın elden geçirilmesi fikri bundan beş yıl önceye uzanıyor. Çalışmalar ilk olarak 1996 yılıda sonuçlandı ve o dönem Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş. Gülhane Parkı projesini 12 milyar liralık bir ihale bedeliyle üstlendi.


Malzeme...