28 / 03 / 2024

güneş bahçesi nedir

güneş bahçesi nedir

Elektrik maliyetlerini düşürmek isteyen bir Amerikalının, küçük ve gölgeli olan çatısı nedeniyle güneş enerjisi sistemi kuramadığı; bunun yerine yaşadığı eyalette bir ‘ortak güneş bahçesi’ne katılmayı düşündüğü anlatılıyor.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Darıca Millet Bahçesi'ne 3. etap geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın, Darıca’da yaptığı gözlemlerde millet bahçesine ilişkin müjde verdi. Büyükakın, Darıca Millet Bahçesi'nin 3. etabında çalışmaların 2022'de başlayacağını söyledi.

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, “Başkent Millet Bahçesi” olarak değişti. Millet bahçesi 398.5 milyon TL'ye mal oldu.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile şehre kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı.

Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bartın Gölbucağı Millet Bahçesi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Güneştepe Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güneştepe Millet Bahçesi Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Bergama'da hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedildi. 

Bünyamin Demir'den İBB'ye millet bahçesi tepkisi!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin iki senedir hukuka aykırı olmayan bir şekilde ilçeye millet bahçesi inşasını engellediğini öne sürdü.

Beykoz'a millet bahçesi müjdesi!

Önceki gün Beykoz Belediyesi'ne bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz'un Çayır ilçesine millet bahçesi yapılacağını dile getirdi.

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi ihalesi 26 Mart'ta!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Gökdere Millet Bahçesi’nin ihalesi 26 Mart'ta gerçekleşecek. 

güneş bahçesi nedir Haberi

güneş bahçesi nedir


Sektör olarak güneş enerjisinde sürekli yeni trendler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde New York Times gazetesinde bir haberde yer aldı.


Elektrik maliyetlerini düşürmek isteyen bir Amerikalının, küçük ve gölgeli olan çatısı nedeniyle güneş enerjisi sistemi kuramadığı; bunun yerine yaşadığı eyalette bir ‘ortak güneş bahçesi’ne katılmayı düşündüğü anlatılıyor. Colorado eyaletinde başlayan ve ülkede yayılmaya devam eden bu uygulamada, tüketiciler eyaletlerinde kurulan ortak bir güneş enerjisi sistemine katılıyor ve panellerin ürettiği elektrik kadar elektrik faturalarında indirim sağlıyor. Bu özellikle çatının ortak olduğu apartmanlar için ideal. Dolayısıyla Türkiye’ye de uygun olduğu...