26 / 04 / 2024

güneş enerjili otopark

güneş enerjili otopark

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkemizde ilk kez uygulanan sistemle Güneş Enerji Santrali (GES) sayesinde hem otogarın enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de fazla ürettiği enerjiyi satarak gelir elde edecek proje hayata geçirilecek.

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Üsküdar Şenol Güneş Parkı hizmete açıldı!

Üsküdar Kirazlıtepe’de içinde 250 araçlık otopark, 30 bin kişilik yemek yapılabilen mutfak, park ve sosyal tesis bulunan 7 bin metre karelik Şenol Güneş Parkı hizmete açıldı.

DİŞTİ Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) açık otoparkında inşa edeceği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi tamamlanıyor.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Dünyanın güneş enerjili ilk yolu Fransa'da trafiğe açıldı!

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yapıyor.

Güneş enerjili çatı sistemleri enerji sorununa çözüm olabilir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Gümüşhane'de 29 köyün içme suyu deposu güneş enerji sistemiyle donatıldı!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa belirlediği 29 köyün içme suyu deposunu güneş enerjili tam otomatik klorlama sistemiyle donattı.

Gümüşhane'de 29 köyün içme suyu deposu güneş enerji sistemiyle donatıldı!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa belirlediği 29 köyün içme suyu deposunu güneş enerjili tam otomatik klorlama sistemiyle donattı.

Güneş enerjili Antalya Arena Stadı açılıyor!

Çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik güneş enerjisi paneli ile Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın açılışı için geri sayım başladı. İşte ayrıntılar...

Otopark tabelaları güneş enerjisi ile çalışacak!

Kent genelinde otopark alanlarında bulunan tabelalar çevreci ve ışıklı tabelalar ile değiştiriliyor. İSPARK Genel Müdürü Çevik: "Güneş enerjisi ile çalışan tabelalarla hem enerji tasarrufu hem de çevreye katkı sağlayacağız"

İZSU, 140 dağ köyüne güneş enerjili sistem kurdu!

Su depolarına “güneş enerjili otomatik klorlama sistemi” kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına giren 9 ilçede 140 dağ köyüne daha ulaştı. Hem enerji maliyetleri düştü hem de içme suyunda kalite sağlanacak

güneş enerjili otopark Haberi

güneş enerjili otopark

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Belediye, tamamladığı GES Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attı.


Şehrin Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin otoparkında inşa edilen GES ile otogarın enerjisi buradan karşılanacak, ayrıca fazladan üretilen elektrik Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) satışı yapılacak.


Diyarbakır’ın güneş alanında zengin bir kent olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ramazan Savaş, Türkiye’nin ilk GES’li otogar projesini hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.


Savaş, "Yenilenebilir enerji konusunda özellikle güneş enerjisi için alternatif yerler arıyorduk. Yaptığımız çalışmaların ardından güneş enerji sistemini otogarda uygulamaya karar verdik. Otogardaki açık olan otoparkı güneş panelleri sayesinde kapalı otoparka dönüştü. Çok iyi bir proje hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz'' şeklinde...