25 / 04 / 2024

güneş enerjisi nasıl kullanılır

güneş enerjisi nasıl kullanılır

Güneş, Anadolu'da bu yıl her zamankinden daha fazla etkili oldu. Örneğin Ankara, yaz aylarında önceki yıllar 10 gün civarı bunaltıcı sıcaklara maruz kalırken, bu yıl bunaltan sıcakların süresi hayli arttı.

Güler Sabancı enerji sektörünü değerlendirdi!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar bu rakamı görür görmez resmen yıkılacak! Hemen bakın!

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonucu dolar endeksi yükseldi ve dolar değer kazandı. Bu yükseliş devam edecek mi? Dolar ne kadar olacak? Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! 

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? 

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını merak ediyor. Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapatılan Borsa İstanbul bugün yeniden işlemlere başladı. BIST 100 endeksi, açılışta 263,81 puanlık artışla güne alıcılı bir seyirle başladı.

Doların 3 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dananın kuyruğu kopacak! Elinde 1 doları bile olanlar hemen toplansın!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu hafta piyasalarda yaşanılacak olan kritik gelişmeler, doların şekillenmesini sağlayacak. Doların 3 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dananın kuyruğu kopacak! Elinde 1 doları bile olanlar hemen toplansın

Doların üç gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Elinde dolar olanlar dikkat! Herkes hazır olsun

Dolar kuru uzun süredir sakin seyrediyor. Dolar,  18,60 TL seviyesinden işlem görürken doların 3 gün sonra nasıl olacağı belli oldu. Yatırımcılar dikkat gardınızı alın. İşte dolarda son dakika gelişmeler.

Doların 28 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar aman dikkat

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru değer kaybederken vatandaşlar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 28 gün sonra nasıl olacağı resmen belli oldu! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar aman dikkat...

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev ve betonarme ev bakım ve onarım yardımının detayları belli oldu. Peki Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Emeklilikte yaş ve prim gün şartı nasıl belirlenir?

Emeklilik konusu, çalışanlar için araştırılan konular arasında yer alıyor. Emeklilikte yaş ve prim gün şartı nasıl belirlenir? sorusunun yanıtı!

güneş enerjisi nasıl kullanılır Haberi

güneş enerjisi nasıl kullanılır

Güneşin ülkemizde yaşam konforunu düşürmesinin, getireceği kazanç kapısından çok daha fazla gündeme getirilmesinden yakınan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci; inovasyona, yenilikçi fikirlere önem veren gençler başta olmak üzere iş dünyasının tüm aktörlerinin “güneş cenneti bir ülkede bu enerjiden nasıl daha fazla yararlanabilirim” i düşünmesi, tartışması ve uygulamaya koyması gerektiğini belirtti. Efe Bezci, Türkiye’nin güneş enerjisinden elde ettiği enerjinin, güneşi mumla arayan Almanya’dan bile katbekat az olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:


“Güneş enerjisi kullanımı son derece kolay, çevre dostu, temiz ve az maliyetli bir enerji kaynağı. Aslında çatılara baktığımızda Türk milletinin güneşi keşfettiğini ama bunun sadece su ısıtmayla sınırlı kaldığını görüyoruz. Bizler güneşten rahatsız olup güneş enerjisinden elektrik üretmede Avrupa’nın en geri ülkelerinden biriyken, su ısıtmada güneş enerjisinden faydalanma...