28 / 03 / 2024

güneş enerjisi santrali ne zaman açılacak

güneş enerjisi santrali ne zaman açılacak

Haziran 2013’te 600 MW kurulu güç için güneş enerjisi santrali lisans başvuruları EPDK tarafından TEİAŞ’a gönderildi. Teminat yatırıp arazilerini hazırlayanlar şimdi ihale sürecini bekliyor...

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaya bedeli ile Türkan Altun tarafından kuruldu.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi kuruldu!

Özbek Güneş Enerji Santrali Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Serhan Süzer tarafından kuruldu. 

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi A. Abdelhady Mohamed Farıd, M. A. Abdelhady Mohamed Farıd ve M. F. Abdelhady Mohamed Farıd ortaklığında 4 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ödemiş Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Ödemiş ilçesi Pirinççi Mahallesi Güneş Enerji Santrali imar planı ve açıklama raporları askıya çıkarıldı...

Bergama Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama İlçesi, Ahmetbeyler Mahallesi'nde yapılacak olan Güneş Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

güneş enerjisi santrali ne zaman açılacak Haberi

güneş enerjisi santrali ne zaman açılacak

Integreen Genel Müdürü Ömer Özkan, güneş enerjisi yatırımları için lisanslı ve lisanssız olmak üzere iki farklı süreç olduğunu anımsatarak, “1 MW’lık lisanssız güneş santrallerinde sıkıntı yok. Ama lisanslıda, 2013’te 600 MW’lık bir lisans dağıtımı olacaktı. EPDK’da bekliyor. İhale sürecinin 2014’te tamamlanacağı söyleniyor ama yine de belirsiz. Teminatlar tutuluyor, araziler bekliyor. Yatırım yapmak isteyenler için iyi bir tablo değil. 2013’te yatırım yapacak olanlar hâlâ bekliyor. Burada sorun Başbakanlıkta değil. Başbakanlık Hazine arazisi için izin verir. Bunlar izin alınan yerler” dedi.Ömer Özkan, 2 bölge için ihale sürecinin tamamlandığını, diğer bölgelerin beklendiğini söyledi.


Almanya önde koşuyor

Almanya gibi ülkelerin, güneş enerjisi santrallerinde üretici ülke olarak teknolojide bir adım önde olduğunu ifade eden Özkan, “Almanya’da 35 bin MW’lık güneş santrali var. Bu, Türkiye’nin elektrik üretimindeki...