18 / 04 / 2024

Güneş enerjisi yatırımı için gelen talep

Güneş enerjisi yatırımı için gelen talep

Güneş enerjisi yatırımı için 6 milyar Euro’luk talep geldi. Türkiye’nin 27 bölgesi için açılan güneş enerjisi ihalelerine belirlenen kapasitenin 11 katı fazla başvuru yapıldı.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden dolar yatırımı tavsiye ediyor?

Dolar, çeşitli borsa hisseleri gibi taban yapmaz ya da yine hisse senetleri gibi piyasadan tamamen kaldırılma riski barındıran bir yatırım aracı değildir. Bu sebeple de güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Uzmanlar, dolar yatırımını öneriyor, işte ayrıntılar...

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurmayı ve halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2024’te enerji projelerine odaklanacaklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Yatırım anahtarı CDS'ler varlık fiyatlarını nasıl etkiler?

Kredi risk primi (CDS), bir çeşit sigorta olarak görev yaparken, yatırımın riskini en aza düşürmek için ödenmesi gereken tutarın hesaplanmasında yardımcı oluyor.

Göçbeylim Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göçbeylim Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 66 bin TL sermaye bedeli ile Aksata Kimya Ürünleri tarafından kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

Altından kâr elde etmek isteyen yatırım yapsın! Hemen alan paraya para demeyecek!

Altındaki çıkış, sürerken uzmanlardan da konuya ilişkin yorumlar gelmeye devam ediyor. Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan: kesinlikle  TL'de kalmayın. Altının güzel bir yatırım aracı diyerek, uzun vadede de alıcısına para kazandıracağını söyledi.

Yatırım dehası İslam Memiş'ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024'te bunu alan turnayı gözünden vuracak

ONS'ta yaşanan gerileme piyasayı panik havasına soktu. 1.185 TL rekorunu gören gram altın fiyatı da %7'lik bir düşüş yaşamasının ardından altın ve doların akıbetini söylerken 2024'ün yeni gözdesi olacak yatırım aracından da bahsetti.

Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Yatırım araçları liginde haftanın şampiyonu kim oldu?

Bu hafta yatırım araçları arasında geçen yılın gözdesi Borsa İstanbul, yatırımcısını üzerken, diğer yatırım enstrümanlarında nasıl bir seyir gözlendi? Hangi yatırım aracı yatırımcısını sevindirdi?

İslam Memiş'ten bomba gibi tavsiye! Altından da dolardan kaçın diyor, işte yeni yatırım aracı

2023 yılı için yatırım öngörülerini sıralayan finans uzmanı İslam Memiş, çarpıcı gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahmini yaptı. Memiş, 100 bin TL'si olan bir kişinin nelere, ne şekilde yatırım yapması gerektiğini söyledi. İşte, 2023 yatırım tavsiyesi ile ilgili tüm detaylar...

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Güneş enerjisi yatırımı için gelen talep Haberi

Güneş enerjisi yatırımı için gelen talep


Güneş enerjisi yatırımı için 6 milyar Euro’luk talep geldi. Türkiye’nin 27 bölgesi için açılan güneş enerjisi ihalelerine belirlenen kapasitenin 11 katı fazla başvuru yapıldı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yapılan başvurular içinde en fazla Konya için talep geldi. Konya’da 62 şirket yatırım için yarışacak. Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda Türkiye’de 600 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulması kararına yer verilmişti. Bunun ardından yapılan çalışmalarda yatırımcıların 27 bölgede güneş enerjisi yatırımı yapılması için alan belirlendi. EPDK, geçtiğimiz yıl şirketlerden alınan yatırım başvurularını ve tüm Türkiye’deki güneş enerjisi sahalarını tek tek belirledi, ardından şirketlerin başvuru süreçlerini tamamladı.


Mayıs ayında gönderilen Elazığ ve Erzurum bölgelerinin ardından 27 bölgede daha güneş enerjisi yatırım ihalelerinin gerçekleştirilmesi için başvurular Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) gönderildi. Bu bölgelerde yaklaşık 1 milyar...