25 / 04 / 2024

güneş enerjisi yatırımları

güneş enerjisi yatırımları

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Güneş enerjisine 1.7 milyat TL'lik yatırım yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "1,7 milyar liraya karşılık gelecek olan yatırımı inşallah bu işler bittikten sonra 3 bin megavat daha arttırmak istiyoruz" dedi.

Almanya'da güneş enerjisi elektrik fiyatlarını indirdi!

Alman Solar Endüstri Demeği BSW-Solar yöneticilerinden Jörg Mayer. "Almanya'da elektrik fiyatlarının düşmesinin iki nedeni var. Birincisi fosil yakıtların ucuzlaması ile üretim maliyetinin düşmesi, diğeri ise en üst düzeyde bulunan fotovoltaik kurulumlar"

Güneşe yatırımda altın yıl!

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının hız kazanmasıyla güneş pili ithalatında son 2 yılda adeta patlama yaşandı.Güneş pili ithalatı bu yılın 8 ayında yaklaşık 50 milyon doları bularak 2010'daki ithalat tutarının 5 katına ulaştı...

Güneş enerjisine 2.5 milyonluk destek!

TÜBİTAK, yüksek verimlilikte ve düşük maliyetli güneş enerjisi hücre ve modüllerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin bu alandaki rekabet gücünün yükseltilmesine yönelik projeleri destekleyecek. Güneş enerjisine 2.5 milyonluk destek...

Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios'tan 4,5 milyarlık yatırım!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji Limited Şirketi arasında, toplam yatırım tutarı 4,5 milyar dolar olan güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye güneşe 50 milyon euro yatıracak!

GÜNEŞ Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği ( GENSED ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Erkan, lisanssız elektrik üretiminde güneşin payının önümüzdeki süreçte giderek artacağını belirtti.

Ateş Uğurel: Güneş enerjisi yatırımlarının önü açılmalı!

Solarbaba Platformu Kurucusu Ateş Uğurel Enerji Günlüğü’nden Sabiha Kötek’e yaptığı açıklamada güneş enerjisi yatırımlarının önünün açılması için devletinteşvikine ihtiyaç olmadığını, mevcut engellerinkaldırılmasının yeterli olacağını savundu

Hasan Köktaş: Güneş enerjisi yatırımlarında son aşamaya gelindi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, güneş enerjisi yatırımlarına ilişkin 'Başvuruları aldık, başvuru dosyalarında yatırımcılardan kaynaklanan bir takım eksikliklerden dolayı bir miktar gecikmemiz var' dedi...

Mehmet Özer: Güneş enerjisi en çevreci elektrik enerjisi üretim yöntemi!

Güneş enerjisi yatırımlarının hem ucuz hem pratik hem de en çevreci elektrik enerjisi üretim yöntemi olduğuna dikkat çeken "Güneşe Derneği" Başkanı Mehmet Özer bu alanda Türkiye'nin geç kaldığını söyledi...

Türkiye güneş enerjisinden 500 milyon euro elde edecek!

Yenilenebilir enerjiye sağlanan kolaylık, güneş enerjisine yatırımcı akını başlattı. Uzmanlar, sadece haziranda 8.900 MW’lık lisans başvurusu yapılan sektörün 2015’e kadar 500 milyon Euro’luk yatırım çekeceğini belirtti...

Güneş enerjisi yatırım başvurularında erteleme yok!

2.5 milyar TL yatırım bedeli ile hayata geçirilmesi planlanan güneş enerjisi yatırımlarına başvurular ertelenmeyecek...

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

EPDK Başkanı resmen açıkladı: 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldiğini açıkladı.

Taşsan İnşaat Ve Gıda Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşsan İnşaat Ve Gıda Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 4 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Özdemir ve Şaban Özdemir ortaklığında kuruldu.

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi Kuruldu!

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi dün Şişli’de Adnan Cam tarafından kuruldu.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Gümüşe yatırım yapan kazandı! Gümüş bugün rekor kırdı!

Yeni güne rekor bir yükselişle başlayan gümüş, yatırımcılar ve meraklıları tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş fiyatları bugün güne rekor kırarak başladı ve yatırımcısına en çok kazandıran emtia yatırımlarından oldu...

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Konut yatırımları deniz kenarına yöneldi!

Hepsiemlak tarafından açıklanan Mayıs 2021 Emlak Endeksi sonuçlarına göre, konut yatırımları deniz kenarına yöneldi.

Kripto para yatırımları meclis gündeminde!

Kripto para yatırımları ve denetimleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Abanoğlu Gayrimenkul İnşaat Gıda Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Abanoğlu Gayrimenkul İnşaat Gıda Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Aydın tarafından kuruldu.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon 310 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Akdeniz ve Veysi Şaşmaz ortaklığında kuruldu.

güneş enerjisi yatırımları Haberi

güneş enerjisi yatırımları

Sektöre girişi ile birlikte kısa sürede gerçekleştirdiği GES ve panel üretimine yönelik fabrika yatırımları, global firmalarla distribütörlük anlaşmaları, Ar-Ge çalışmaları ve bireysel kullanıma yönelik geliştirdiği Çatı Pili projesi ile Türkiye’de hızlı bir büyümenin sinyalini veriyor. Üretim teknolojilerini geliştirmek amacıyla tam entegrasyona yönelen SUOZ Enerji Grup, hücre teknolojisinin Türkiye’de ilk kez üretimini gerçekleştiren firma olması ile Tier-1 segmentinde dünyada ilk 10’a oynayacak. SUOZ Enerji Grup, coğrafi konumu dolayısıyla oldukça yüksek ışıma değerlerine sahip olan Türkiye’de güneş enerjisine yönelik tüm alanlarda gerçekleştireceği ek yatırımlarla 2020’de 350 milyon USD ciro hedefliyor. 

Türkiye’nin büyümesinde önemli bir etken olarak öne çıkan yenilenebilir enerji alanında yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarla faaliyet göstermek amacıyla Berk Uçuran ÇİLLER ve Mert Uçuran ÇİLLER tarafından 2017 yılında kurulan SUOZ Enerji Grup,...