28 / 03 / 2024

güneş enerjisinden elektrik üretimi

güneş enerjisinden elektrik üretimi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, yenilenebilir enerji yatırımlarını destekleyecek. IPARD-II programı kapsamında, 300 milyon Euro’nun üzerinde hibe desteği verilecek.

Güneş, elektriğin ana kaynağı olacak!

IEA'nın yayımladığı "Güneş Enerjisi Teknoloji Yol Haritası Raporu'na göre, 2050' ye kadar güneş enerjisi; elektrik üretiminde fosil, rüzgar, hidro ve nükleer enerji kaynaklarını geride bırakacak...

Elektrik faturası 685 TL gelen Yaşar Aksöyek güneş enerjisinden elektrik üretti!

Bodrum'da evine 685 TL elektrik faturası gelen Elektrik Mühendisi Yaşar Aksöyek güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı. Şimdiki hedefi ise 500 milyon TL'lik Bodrum projesini hayata geçirmek

Bursa'da güneş enerjisinden elektrik üretiliyor!

Sağlıklı kent Bursa için çevreye ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması amacıyla Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi'nde de güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.

DAKA, güneş enerjisinden bir yılda 900 bin megavat elektrik elde edecek!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın "Yenilebilir Enerji Kaynakları Programı" çerçevesinde kabul edilen proje ile Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde güneş enerjisinden yılda 900 bin megavat kadar elektrik üretilecek.

Orman köylüleri elektriğini güneş enerjisinden karşılayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, orman köylülerine, elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle sağlama imkanı verecek olan "Türkiye'de Orman Köyleri için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizması Projesi"ni uygulamaya geçiriyor.

Adilcevaz'da güneş enerjisinden elektrik üretilecek!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı' nın ( DAKA ) Yenilenebilir Enerji Destek Programınca kabul gören proje kapsamında, belediyeye ait kum ocağı mevkisinde santralin kurulum çalışmalarına başlandı...

Çiftçi, elektriğini güneş enerjisinden üretecek!

Kayseri Şeker Fabrikası, elektrik enerjisini karşılayabilmek için 37 noktadaki pancar kantarlarını kaldırarak güneş enerjisi santrali kuracak. 500 kilovat saatlik güce sahip olacak santrallerde toplam 18,5 megavat elektrik üretecek...

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Elektrik olmayan tarım arazilerinde kurulan sistem ile güneşten elde edilen enerji ile arazilerin sulanması sağlanmakta. İşte detaylar…

Güneşoğlu Elektrik Orman Ürünleri Palet Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşoğlu Elektrik Orman Ürünleri Palet Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Osman Demir tarafından kuruldu.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

Güneşin Metal Yapı İzolasyon Makina Peyzaj Elektrik Tekstil Kimya Tem. Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşin Metal Yapı İzolasyon Makina Peyzaj Elektrik Tekstil Kimya Tem. Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Kalkat tarafından kuruldu...  

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

İngiltere 10 ayda, güneşten Türkiye’nin yüzde 40’ı kadar enerji üretti!

Güneşin en kıt olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’nin bu yılın ilk 10 ayında güneş enerjisinden elde ettiği güç, Türkiye’nin bu yıl içinde çok sayıda yatırım yapmasına karşın toplam güneş enerji gücünün yüzde 40’ına denk geliyor.

Güneş enerjisinden faydalanmalıyız!

Güneş, Anadolu'da bu yıl her zamankinden daha fazla etkili oldu. Örneğin Ankara, yaz aylarında önceki yıllar 10 gün civarı bunaltıcı sıcaklara maruz kalırken, bu yıl bunaltan sıcakların süresi hayli arttı.

güneş enerjisinden elektrik üretimi Haberi

güneş enerjisinden elektrik üretimi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, yenilenebilir enerji yatırımlarını destekleyecek. IPARD-II programı kapsamında, 300 milyon Euro’nun üzerinde hibe desteği verilecek. TKDK Başkanı Nazlı, güneş enerjisinden kendi elektriğini üretmek için 23 başvuru olduğunu söyledi.


Enerji kaynaklarını yerlileştirme çalışmaları devam ederken, yenilenebilir enerjiye yönelik olan destekler de artıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yenilenebilir enerjiye önemli miktarda destek sağlayacak. IPARD-II Programının yürürlüğe girmesi ile bu alandaki yatırımlara yüzde 100 oranında hibe verilerek sektördeki önemli bir açığın kapatılması hedefleniyor. 2014-2020 tarihlerini kapsayan program kapsamında işletmelerin kendi tüketimini karşılayabilmesine yönelik yatırımlara ve münferit yenilenebilir enerji tesisi kurulumuna sağlanacak olan hibe desteği toplamda 300 milyon Euro’nun üzerinde olacak.


Yatırımcıların kendi katkısı ile bu rakamın 500 milyon Euro’ya kadar çıkacağı öngörülüyor. Yüzde 75’lik kısmı Avrupa...