23 / 04 / 2024

güneş enerjisine 4 milyar dolarlık yatırım

güneş enerjisine 4 milyar dolarlık yatırım

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji Limited Şirketi arasında, toplam yatırım tutarı 4.5 milyar dolar olan güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda mutabakat zaptı imzalandı...

Güneş Yaka Alacaatlı 4 ay sonra teslim! 

Güneş Yaka Alacaatlı, Vezir İnşaat tarafından Çayyolu, Yaşamkent ve Beysukent’in yanı başında yükseliyor. Güneş Yaka Alacaatlı projesinin 4 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. İşte Güneş Yaka Alacaatlı ile ilgili detaylar...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yatırımcılar o güne odaklandı! 4 Eylül 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın yatırımcılarının gözü ABD Merkez Bankası faiz kararında. Karar sonucu altın fiyatlarını etkileyecek. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın ne kadar oldu? 4 Eylül 2023 canlı altın

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Güncel brent petrol fiyatı ne oldu? 4 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı 

Brent petrolün varil fiyatı dün 76,60 dolara kadar yükselirken, günü 74,65 dolardan tamamladı. Peki Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Güncel brent petrol fiyatı ne oldu? 4 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı.

Tapusu olan herkes hemen baksın! Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı! 

Tapusu olan herkes hemen baksın... Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı... 

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Çorum Tatar'a güneş enerjisine dayalı enerji üretim alanı!

Tatar köyüne yapılması planlanan Güneş Enerjisine Dayalı Enerji Üretim Alanı ile ilgili iI Genel Meclisi rapor hazırlayacak Konu dün yapılan İI Genel Meclisi toplantısında gündeme geldi.

Kaliforniya’da evler Marsun ile güneş enerjisine geçiyor!

Türkiye’de inşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerde faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding ile ABD’den EPC firması imzaları attı. Kaliforniya’da yılda 600 ev “Marsun” ile güneş enerjisine geçecek.

Denizli'de genç girişimciler güneş enerjisine yöneldi!

Girişimciliği ile ön plana çıkan Denizlililer, tekstilden sonra güneş enerjisine yöneldi. ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye göre, 2015 sonu itibariyle Denizli'de bin 787 başvuru yapıldı, 988'i kabul edildi.

Güneş enerjisine büyük ilgi!

Günümüzde, mimari alanda yaşanan gelişmeler neticesinde doğal çevre ile uyumlu yeşil, temiz, nefes alınabilen ve güneş enerjisinden faydalanan binalar yapılıyor. Güneş enerjisi uygulamaları gittikçe yaygınlaşıyor.

güneş enerjisine 4 milyar dolarlık yatırım Haberi

güneş enerjisine 4 milyar dolarlık yatırım

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji Limited Şirketi arasında, toplam yatırım tutarı 4.5 milyar dolar olan güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda mutabakat zaptı imzalandı.



İmzalanan mutabakat kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifleri 2 bin 500 çiftçinin projeye iştirakini sağlayacak.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, proje kapsamında toplam 2 bin 500 Mwp gücünde, fotovoltaik santral kurulacağını belirterek, projeyi çok önemsediklerini ifade etti.



2016’da bitecek

ILB Helios Genel Müdürü Günther Stonig de çiftçilerin yararlanacağı projeyle ayrıca yeni istihdamlar sağlanacağını dile getirdi. Proje kapsamında, 2014’te 500, 2015’te 1000, 2016’de 1000 Mwp olmak üzere 3 aşamada toplam 2 bin 500 Mwp gücünde fotovoltaik santral kurulması hedefleniyor. Ayrıca, projede her bir Mwp için 2.2 hektar arazi olmak üzere toplamda 5 bin 500 hektar arazinin kiralanması...