18 / 04 / 2024

güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı nerede

güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı nerede

Hindistan tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havaalanını hayata geçireceğini duyurdu. Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji sistemi, 46 binden fazla güneş paneliyle yenilenecek.

Euro 29 TL'yi geçti! 30 Eylül Cumartesi euro/TL ne kadar? Güncel euro alış satış fiyatı...

Döviz kurlarında hareketlilik hafta sonunun ilk gününde de devam ediyor. Dolar güne 27,42 TL'den başlarken, euro 29 TL'yi geçti. İşte 30 Eylül 2023 euro alış satış fiyatı...

7 Eylül Perşembe euro ne kadar? Euro/TL bugün kaç lira? Güncel euro alış satış fiyatı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararının ardından döviz kurlarında gelişmeler yaşandı. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden döviz kurları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Peki 7 Eylül Perşembe euro ne kadar? Euro/TL bugün kaç lira? Güncel euro alış satış fiyatı.

1 dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos Cumartesi dolar/TL kaç lira oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Hafta sonunun ilk günün de dolar kuru merak ediliyor. 1 dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos Cumartesi dolar/TL kaç lira oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı.

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Almanya’da nüfusun giderek yaşlanması ülkede nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdı. Almanya’da 2030 yılına kadar çeşitli sektörlerde çalışacak 5 milyon kişiye ihtiyaç olacağı belirtirken, bu ihtiyacın Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerinden karşılanması bekleniyor.

Babalar Günü’nde hangi elektronik ne hediye alınır?

Babalar Günü’nde hangi elektronik ne hediye alınır? araştırılıyor. Biricik babalarımıza bu günü unutmaması için birbirinden güzel hediyeler alınabilir. İşte Babalar Günü’ne özel hediyeleri!

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

Bingöl'deki hasar tespit çalışmaları 3 güne kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremle ilgili olarak, "En geç 3 güne kadar hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız" dedi.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

İSPARK'tan çevreci projeler!

İstanbul'un farklı noktalarında yer altına kurulan otoparkların üstü yeşil alan, spor alanları ve oyun parkları şeklinde düzenlenirken, otoparklardaki tabela ve ışıklı işaretçiler, güneş enerjisiyle çalışan çevreci tabelalarla değiştirilmeye başlandı.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Turan Güneş Bulvarı'ndaki kaldırım çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, yol genişletme ve asfalt çalışması yaptığı Turan Güneş Bulvarı'nda refüj tamamlandı, kaldırım döşeme işlemleri ise bitmek üzere...

Ankara Turan Güneş Bulvarı’nda kaldırım çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 gün gibi rekor sürede yol genişletme ve asfalt çalışması tamamlanarak trafiğe açılan Turan Güneş Bulvarı’nda refüje, daha güvenli olan "New Jersey"tipi bariyerler yerleştirilmeye başlandı.

güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı nerede Haberi

güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı nerede

Economic Times ve Al Jazeera'nin haberine göre, Hindistan karbon salınım oranının düşürülmesini sağlayacak bir proje için çalışmalara başladı.


Kerala eyaletinde yer alan Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji altyapısı, tamamen güneş panellerinden elde edilecek. Güneş panellerine dönüşümden itibaren, havaalanının 25 yıl içinde atmosfere 300 bin ton karbondioksit yayılmasını önleyeceği belirtildi. Söz konusu miktar, 3 milyon ağacın dikilmesine eşit geliyor.


Nötr enerjili olarak adlandırılan tesis, ürettiği enerjinin tamamını kullanacak. Yaklaşık 750 bin metre karelik terminal alanına sahip olan havalanı, tamamen güneş enerjisiyle beslenecek.


Havalaanında en az 46 bin güneş paneli bulunacak. 45 dönüm araziye yayılacak güneş panelleri, günde 48 bin birim enerji üretecek. Cochin Havaalanı'nda Mart 2013'te başlayan yeşil enerjiye dönüş sürecinin ne zaman tamamlanacağı henüz kesin...