26 / 04 / 2024

güneş paneli 2018

güneş paneli 2018

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Referans Güneşli 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Referans Güneşli Projesine ilişkin 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınlandı.

İnşaat Mühendisi Güneş Apaydın vefat etti!

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mezunu Güneş Apaydın, 7 Kasım 2018 günü vefat etti. Merhum Apaydın'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde ödendi. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

İmar barışı son gün ne zaman 2018?

İmar barışında son başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde alınacaktı. Bu süre vatandaşların talebi üzerine uzatıldı. Peki, imar barışı son gün ne zaman 2018 oldu?

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Referans Güneşli ödeme koşulları 2018!

Referans Güneşli ödeme koşulları 2018 detayları haberimizde yer alıyor. Kiler GYO bankaların faiz oranı indirmine katıldı. Projede sadece yüzde 5 peşinatla daire sahibi olunuyor. 

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

Luxera Güneşli ödeme koşulları 2018!

Luxera Güneşli ödeme koşulları 2018 detayları haberimizde yer alıyor. 2 etaptan meydana gelen proje 250 daireden oluşuyor.

Emlak vergisi öderken ne gerekli 2018?

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart itibari ile başladı. Peki, emlak vergisi öderken ne gerekli 2018?

güneş paneli 2018 Haberi

güneş paneli 2018

Dünyada da büyük ilgi gören sistem ile vatandaş elektriğini kendisi üretebilecek, evinde olmadığı dönemlerde fazladan üretilen elektrik sayesinde ek gelir elde edecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; BMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak yer alan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

ELEKTRİĞİNİ ÜRETENDEN VERGİ ALINMAYACAK
Apartmanlarda yer alanlar dahil olmak üzere, konutların çatı veya cephelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanılması teşvik ediliyor. Bu şekilde kurulacak üretim tesisinin kurulum gücü 10 kilovatı geçmeyecek, üretim ve tüketim tesisi aynı noktada yer alacak.

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında ana gayrimenkulün ortak elektrik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çatı veya cephelerde kurulacak elektrik enerjisi üretim tesisinden kat maliklerince elde edilecek gelirler de...