29 / 03 / 2024

Güneş Panelleri

Güneş Panelleri

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Apartman çatılarına güneş panelleri geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim sağlayacak güneş panellerinin sisteme kazandırılması için çalışmalara başladı. Düzenlemeden, yeni inşaatların, toplu konut projelerinin yanı sıra villalarda yararlanabilecek.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Tarsus kapalı semt pazarı çatısına güneş enerji paneli kurulacak!

TARSUS’ta bulunan kapalı semt pazarlarının çatılarına, elektrik üretimi için güneş enerji panelleri konulacak. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tasarruf sağlamak ve temiz enerji elde etmek adına konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Yingli Solar’dan Kahramanmaraş’a güneş enerjisi santrali kuruyor!

Yingli Solar panelleri kullanıldı. United Solar işbirliği ile hayata geçen projede, tekstil şirketi İskur’un Kahramanmaraş tesislerine 1 MWp (1001.7 kWp) kapasiteli güneş enerjisi santrali kuruldu. Santral yılda 1,64GWh elektrik üretecek.

Adıyaman Güneş Enerjisi Santrali 1 ay içinde kurulacak!

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.

Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirildi!

Güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten ve yapımı tamamlanan Antalya Arena, Antalyaspor-Beşiktaş maçı ile kapılarını sporseverlere açacak.

Golf sahasına güneş paneli!

Fukuşima’da yaşanan felaketin ardından nükleer enerji konusunda endişelerin arttığı Japonya, alternatif enerji kaynaklarına yöneliyor. Ülkede terk edilen golf sahalarına dev güneş panelleri kuruluyor. İşte ayrıntılar...

Öz tüketim güneş enerjisi projelerinin panelleri Yingli Solar’dan!

Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve de Aksaray’da gerçekleştirilen iki yeni güneş enerjisi projesi Yingli Solar Türkiye ve de Asunim Türkiye işbirliği ile hayata geçiyor.

Kasım Kutlu: Enerji sıkıntımızı güneş panelleri bitirir!

İşadamı Kasım Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a yazdığı mektupta, "Yapılan her konutun üzerine elektrik enerjisi üreten güneş panelleri yerleştirilse, Türkiye'nin enerji sıkıntısı kalmaz" dedi

Otokent enerjisini güneşten alacak!

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, enerji ihtiyacını guneşten sağlamak için çalışmalara başladıklarını belirterek, " 18 bin metrekarelik alanda her yere güneş panelleri kuracağız " dedi

Kocaeli Ekopark güneş enerjisiyle aydınlanıyor!

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla Ekopark’a dev güneş enerji panelleri konulduğunu belirterek, "uygulama sayesinde parkın aydınlatmasını bedavaya getiriyoruz" dedi

Güneş Panelleri Haberi

Güneş Panelleri

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rus doğal gazının ihracında yaşanan enerji kesintileri, Avrupa'da Çin'de üretilen yeni nesil güneş enerjisi panellerine talebi artırdı.

Caixin'in yazdığı habere göre, enerji endüstrisi danışmanlık şirketi Infolink'in yayımladığı raporda 2022'nin ilk 7 ayında Çin'den Avrupa ülkelerine toplam 51,5 gigavat kapasiteye sahip fotovoltaik panel ihraç edildiği bilgisi verildi.

Raporda, güneş enerjisi üreten panellerin ihracatının ocak ile temmuz ayları ara döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,9 artış gösterdiği kaydedildi.

Ukrayna-Rusya savaşını ardından Rus enerji şirketi olan Gazprom, Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya günlük doğal gaz sevkiyat kapasitesinde ciddi düşüşlere gitti, eylül ayı başında ise tamamen durdurmuştu.

Enerji ithalatında büyük bir oranda Rusya'ya bağımlı olan Avrupa ülkeleri gaz akışını durdurma kararı sonrasında bir enerji kriziyle yüz yüze gelmişti.

Avrupa yenilenebilir enerjiye...