27 / 04 / 2024

Güneş Tarlası amacı

Güneş Tarlası amacı

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek..

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Yenifoça Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Yenifoça bölgesinde Güneş Enerji Santrali amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak!

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Balance Güneşli'de teslimler Mart 2016 'da!

Mart 2016 'da teslimlerin başlayacağı Balance Güneşli, çalışanların tüm ihtiyaçlarını gözeterek, daha verimli ve yaratıcı çalışma ortamları sunmak amacı ile "yeni nesil ofis yaşamı" nın en iyi örneğini ortaya koyuyor...

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Adıyaman Samsat Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da yaptırılan Güneş Enerji Santralinde sona gelindi.

Balance Güneşli'de kiralama Sonae Sierra Reval'a teslim!

Balance Güneşli'nin sokak kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği Yaşam Sokağı'nda yer alan ticari alanların kiralamalarına yönelik paydaşı, Portekiz- İngiliz ortak sermayeli Sonae Sierra Reval oldu.

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi tarlası Kayseri'de!

Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu. Tesis, OSB Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25- 30 yıl süreyle karşılayacak.

Esnaf, Güneş Okulu ile kendi enerjisini üretmeyi öğrenecek!

Küçük esnaf ve sanatkarları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen "Verimli ve Temiz Enerji" eğitim projesi kapsamında, İSTESOB ve İkitelli OSB bünyelerinde Güneş Okulu ve danışmanlık merkezleri kurulacak

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi Çanakkale'ye örnek olacak!

Karşıyaka Belediyesi'nin " Güneş Tarlası " projesi Çanakkale'ye örnek oldu. Karşıyaka Belediyesi'ni ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güneş Tarlası Projesi hakkında bilgi aldı

Bursa'da güneş enerjisinden elektrik üretiliyor!

Sağlıklı kent Bursa için çevreye ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması amacıyla Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi'nde de güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.

Güneş tarlasında 420 bin liralık elektrik üretilecek!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için yaşama geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile senede 420 bin liralık elektrik üretecek.

Güneş Tarlası amacı Haberi

Güneş Tarlası amacı

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek. Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında kurulan tesisin açılışı yarın (Salı) saat 11.00’de, törenle yapılacak.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mezarlığı'nın üst kısmında yer alan, belediyeye ait 30 dönümlük alanda 'Güneş Tarlası' oluşturmak için geçen yıl çalışma başlattı. İZKA'nın, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı hibesinden de yararlanan belediye, arazinin 9 dönümlük bölümüne 2013 adet güneş paneli yerleştirdi. Yarın (Salı) faaliyete geçecek olan güneş panelleri, yılda 420 bin liralık (yaklaşık 800 bin kwp) elektrik üretecek. Elde edilen...