20 / 04 / 2024

Güneş Tarlası yararı

Güneş Tarlası yararı

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek..

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi tarlası Kayseri'de!

Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu. Tesis, OSB Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25- 30 yıl süreyle karşılayacak.

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi Çanakkale'ye örnek olacak!

Karşıyaka Belediyesi'nin " Güneş Tarlası " projesi Çanakkale'ye örnek oldu. Karşıyaka Belediyesi'ni ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güneş Tarlası Projesi hakkında bilgi aldı

Güneş tarlasında 420 bin liralık elektrik üretilecek!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için yaşama geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile senede 420 bin liralık elektrik üretecek.

Karşıyaka Güneş Tarlası Projesi hizmete açıldı!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen ' Güneş Tarlası Projesi ' törenle hizmete girdi.

İzmir Güneş Tarlası Projesi törenle hizmete girdi!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen İzmir Güneş Tarlası Projesi törenle hizmete girdi.

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek..

Karşıyaka Güneş Tarlası Projesi yarın açılıyor!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında kurulan tesisin açılışı yarın (Salı) saat 11.00’de, törenle yapılacak.

Taner Yıldız: Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacağız!

Enerji Bakanı Yıldız, Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacaklarını belirterek, " Hedefimiz ilk etapta 600 megawatt. Bunun için 15 kat başvuru geldi " dedi...

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi için ilk kazma vuruldu!

Karşıyaka Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası" projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek.

İnönü Üniversitesi güneş tarlası kuruyor!

Malatya İnönü Üniversitesi Türkiye'nin en büyük güneş tarlasını kuruyor...

Kilis'e güneş enerjisi panel fabrikası kurulacak!

Güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı için Türkiye'deki imkanları araştıran uluslararası enerji firması ABD'li ICA, Kilis'te 7 milyar dolarlık yatırım kararı aldı

Güneş Tarlası yararı Haberi

Güneş Tarlası yararı

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek. Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında kurulan tesisin açılışı yarın (Salı) saat 11.00’de, törenle yapılacak.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mezarlığı'nın üst kısmında yer alan, belediyeye ait 30 dönümlük alanda 'Güneş Tarlası' oluşturmak için geçen yıl çalışma başlattı. İZKA'nın, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı hibesinden de yararlanan belediye, arazinin 9 dönümlük bölümüne 2013 adet güneş paneli yerleştirdi. Yarın (Salı) faaliyete geçecek olan güneş panelleri, yılda 420 bin liralık (yaklaşık 800 bin kwp) elektrik üretecek. Elde edilen...