28 / 03 / 2024

Güney Gaz Koridoru açıklaması

Güney Gaz Koridoru açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi..

TANAP'a Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 600 milyon dolar kredi!

Asya Altyapı Yatırım Bankası Yönetim Kurulunca, TANAP yapımında Azerbaycan'ın Güney Gaz Koridoru AŞ şirketi tarafından kullanılacak 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Trans Adriyatik boru hattı 2020'de tamamlanacak!

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, Şahdeniz 2 havzasından çıkartılacak doğalgazı 2020'de Avrupa'ya ulaştıracaklarını söyledi. Doğalgazın Güney Gaz Koridoru ile Türkiye ve Avrupa'ya aktarılması öngörülüyor.

Trans-Adriyatik Boru Hattı anlaşması onaylandı!

Avrupa Komisyonu, Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru'nun bir ayağı olan Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) anlaşmasına onay verdi.

AB Türkiye ile TANAP'ı görüşecek!

Enerji güvenliği ve boru hatlarının geçiş noktası Türkiye'nin her zaman AB'nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sefcovic, Güney Gaz Koridoru ve TANAP ile ilgili konuların 1 Ekim'de yeniden görüşüleceğini söyledi.

İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü çalışmaları tamamlandı!

İzmit Körfez Köprüsü güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemi bugün yapılacak. en büyük "ağır kaldırma" çalışması olarak gösterildi.

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parselleri iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Güney Rezidans'ta icradan 2.9 milyon TL'ye 4 daire!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Güney Rezidans Sitesi'nde yer alan 4 daire, İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 8 Eylül 2015 günü 14:30 ile 15:40 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

İlham Aliyev: Tanap'da tüm taraflar sorumluluk göstermeli!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP projelerinden oluşan Güney Gaz Koridoru için tüm tarafların sorumluluk göstermesi ve ek imtiyaz elde etmek için girişimde bulunmaması gerektiğini söyledi.

TANAP projesinde çalışmalar devam ediyor!

Azerbaycan doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru’nun Türkiye kısmını oluşturan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nde çalışmalar takvime uygun şekilde devam ediyor.

Güney Seyhan Devlet Hastanesi arsası incelendi!

Adana’nın Seyhan ilçesi Obalar Caddesi üzerinde bulunan 35 dönümlük arsada, “Güney Seyhan Devlet Hastanesi” yapılması için ilk adım atıldı..

Güney Marmara'ya Körfez yatırımcısının ilgisi büyük!

Başta Yalova ve Bursa olmak üzere Güney Marmara Bölgesi’ne Körfez ülkelerinden büyük talep var. Son 4-5 yılda 50 binin üzerinde konutun Türkiye’yi güvenli liman olarak gören bu bölgedeki yatırımcılara satıldığı belirtiliyor.

Özak GYO'nun denetim şirketi Güney Bağımsız Denetim oldu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklğı'nın 2015 yılı hesap ve işlemlerinin denetimi için, Denetimden Sorumlu Komite tarafından önerilen Güney Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. seçildi.

Güney Koreli firma Irak'ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesi kazandı!

Güney Kore’nin, en büyük holding şirketlerinden biri sayılan Hanwha Group’un inşaat ve mühendislik kolu Hanwha Engineering & Construction firmasının, Irak’ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesini kazandığı bildirildi.

Güney Gaz Koridoru açıklaması Haberi

Güney Gaz Koridoru açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini, gerçekleştirecekleri diğer projelerin bu projenin kararlılığını kesinlikle bozmayacağını belirtti. Yıldız, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu toplantısında, Türkiye’nin Güney Gaz Koridoru projesinde hem politik hem de ekonomik olarak kararlı olduğunu söyledi.

İHALELER VE KAMULAŞTIRMA İÇİN YOL HARİTASI ÇIKARILIYOR

Projenin 45 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe sahip olduğunu hatırlatan Yıldız, Güney Gaz Koridoru’nun AB ülkelerinin doğalgaz teminine yönelik en önemli projelerden biri olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Şahdeniz 2 doğalgaz sahasındaki hissesini artırarak projeye devam ettiğini ifade eden Yıldız, Güney Gaz Koridoru’nun bir ayağı olan TANAP projesinin, belirlenen programdan daha hızlı ilerlediğini kaydetti. Yıldız, proje kapsamında, boruların...