23 / 04 / 2024

Güney Koreli turist sayısında artış

Güney Koreli turist sayısında artış

Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı müşteri oranının yüzde 70’i bulduğunu söyleyen Vahap Küçük, “Arap ve Azeri müşterilerin yanı sıra bu yıl Güney Koreli turist sayısındaki artış dikkat çekici” dedi...

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Türk ve Güney Koreli müteahhitler işbirliği yapacak!

Türk müteahhitler, Güney Kore Müteahhitler Birliği ile mutabakat imzaladı. Anlaşmaya göre, iki ülke ortak proje üreterek, global piyasada iş birliği yapacak.

Güney Koreli E&C Kanal İstanbul'a talip oldu!

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK Engineering & Construction, Türkiye'nin merakla beklediği çılgın proje Kanal İstanbul'a talip oldu...

Kanal İstanbul, Güney Kore'de gündem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Koreli firmaları davet ettiği Kanal İstanbul, Güney Kore basınında büyük yer buldu...

Türk ve Güney Koreli müteahhitlerden güç birliği!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Güney Kore'nin müteahhitler birliğiyle görüşmeler yaptıklarını açıkladı. 

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

Güney Koreli şirketlerden İstanbul'a yatırım çıkarması!

Üçüncü Köprü ve Avrasya Tüneli gibi mega projelerde imzası bulunan Güney Koreli şirketler, MÜSİAD tarafından düzenlenen MÜSİAD EXPO'ya 46 firmayla çıkarma yapıyor.

Mars sinema zincirleri Güney Koreliler'e satılıyor!

Güney Koreli CJ CGV ve ortaklarının, Mars Entertainment Group'u 605 milyon Euro’ya satın alacaklarını açıkladı. Mars Grup bünyesinde, sinema salonları yanı sıra, spor kulüpleri ve spa merkezleri de bulunuyor.

3. Köprü inşaatında 450 Güney Koreli çalışıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki yakayı kavuşturmasına yaklaşık 350 metre kaldı. Projede toplam 7 bin 750 kişi çalışıyor ve bunların 450’si Güney Koreli.

Özak GYO'nun denetim şirketi Güney Bağımsız Denetim oldu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklğı'nın 2015 yılı hesap ve işlemlerinin denetimi için, Denetimden Sorumlu Komite tarafından önerilen Güney Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. seçildi.

Güney Koreli firma Irak'ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesi kazandı!

Güney Kore’nin, en büyük holding şirketlerinden biri sayılan Hanwha Group’un inşaat ve mühendislik kolu Hanwha Engineering & Construction firmasının, Irak’ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesini kazandığı bildirildi.

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinin imarı ne olacak?

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinde uygulama imar planının askı süresi dün sona erdi. Vatandaşlar belediye encümenin itirazlara ilişkin kararını bekliyor.

Güney Koreli turist sayısında artış Haberi

Güney Koreli turist sayısında artış

Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı müşteri oranının yüzde 70’i bulduğunu söyleyen Vahap Küçük, “Arap ve Azeri müşterilerin yanı sıra bu yıl Güney Koreli turist sayısındaki artış dikkat çekici” dedi.


Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, turist alışverişinin çok önemli olduğunu söyleyerek, “En fazla Araplar ve Azeriler alışveriş yapıyor. Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı müşteri oranı yüzde 70’i buluyor” dedi.


Bu yıl Güney Koreli turist girişinde artış yaşandığına dikkat çeken Küçük, “Bire dört artış var ve bu çok önemli. Sonuç olarak toplam alışveriş içinde yabancıların payı artıyor” diye konuştu.


‘Güveniyorlar’

Küçük, “LC Waikiki olarak bizim de müşterilerimizin yüzde 60-70’ini yabancıların oluşturduğu mağazalarımız var. Örneğin İstiklal Caddesi mağazamızda Türk müşteri bulmakta zorlanırsınız. Antalya ve Alanya da öyle... Bu durum işe alımlarda...