25 / 04 / 2024

güneydoğu 5 yeni gezi güzergahı

güneydoğu 5 yeni gezi güzergahı

Gaziantep ve Kilis' te yürütülen " İpekyolu Turizminde Yeni Destinasyonlann Oluşturulması " projesi kapsamında tarihi ve turistik mekanlarıyla dikkati çeken 5 yeni gezi güzergahı oluşturuldu...

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Vestel Güneydoğu'da 6 ayda 6 mağaza açtı!

18 yıldır Vestel bayisi olarak Güneydoğu Anadolu'da mağazalar açan Uğur Pazarlama, ilk 6 ayda, 6 yeni mağaza açtı. Bölgedeki Vestal mağazası sayısı 18'e çıkardı.

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.

Güneydoğu'ya 500 milyonluk yatırım geliyor!

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizm yatırımcıları akın etti. 9 yeni otel yatırımı için teşvik başvurusu yapıldı. Yatırımların toplam değeri ise 500 milyon TL’yi buluyor..

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

TOKİ Güneydoğu'da yeni konutlar inşa ediyor!

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işbirliğinde Güneydoğu'ya yeni konutlar inşa ediliyor.

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Nükhet Hotar'dan Güneydoğu’ya yatırım hamlesi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun 5 bölge olarak ele alınacağını, 5 bölge, 8 cazibe merkezinde toplam 23 il olduğunu söyleyen Hotar, “Terörü bitirmeye odaklandık, bölgenin sorunlarını çözülecek” dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da ulaşıma 8.3 milyar TL'lik yatırım!

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi kapsamında, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 4 bin 800 kilometre karayolu projesi tamamlanacak, bunlar arasında 28 tünel ve 2 köprü de yer alacak.

Doğu ve Güneydoğu'ya 62 milyarlık kamu yatırımı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sanayi sitelerinde çalışanlar için yeni iş umudu oldu.

güneydoğu 5 yeni gezi güzergahı Haberi

güneydoğu 5 yeni gezi güzergahı

Gaziantep ve Kilis'in tarihi ve turistik mekanlarını turistlerin rehbere ihtiyaç olmadan gezebilmeleri amacıyla her iki ilin Kültür ve Turizm müdürlükleri ve özel bir bilişim şirketi tarafından yürütülen, lpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen projede çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında akademisyenr, rehber, seyahat acenteleri ve turizm firması temsilcilerine yönelik Kilis'teki Ravanda Kalesini kapsayan tur düzenlendi. Turda katılımcılar, Şahinbey mezarı. Dokurcum Değirmeni, Elmalı Köprüsü, Oylum Höyük, Kilis Müzesi, Şeyh Muhammed Bedevi Hazretleri türbesi, anıt ağacı ve Ravanda Kalesini gezdi. 


Gaziantep Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi ziyaret etmek isteyen turistlere yardımcı olmak amacıyla Ravanda, Rumkale, Yesemek, Karkamış ve Zeugma turu olmak üzere 5 gezi rotası belirlediklerini, bu güzergahlarda 80'e yakın tarihi ve turistik alan bulunduğunu kaydetti. Belirlenen...