26 / 04 / 2024

güneydoğu anadolu yatırımları

güneydoğu anadolu yatırımları

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğu ve Güneydoğu'ya 9.7 milyar lira tutarında yatırım yapıldı!

Hükümetin yeni teşvik sisteminden aslan payını Doğu ve Güneydoğu aldı. Haziran 2012'den Kasım 2013'e kadar bölgeye 9.7 milyar lira tutarında 825 yatırım projesi teşvik belgesi düzenlendi...

Türkiye'nin patronları rotayı Doğu ve Güneydoğu'ya çevirdi!

Çözüm süreciyle değişen iklim, ‘cumartesi buluşmasıyla’ bahara döndü. Türkiye’nin patronlarına göre şimdi sıra dev yatırımlarda. İş dünyası “Artık herkes işin ciddiyetini anladı. Bu iklimi yatırımlarla ısıtmanın vakti geldi” görüşünde...

Doğu’ya 1 milyarlık enerji yatırımı yapılacak!

Çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımcı ilgisi artarken, bölgenin enerji potansiyeli 1 milyar liralık yeni HES yatırımıyla harekete geçiyor. Kalehan Enerji’nin Bingöl’de yapacağı HES yatırımı 618 MW gücünde olacak.

TÜSİAD, Doğu ve Güneydogu'da yatırım seferberliği için harekete geçti!

Yönetim kurulu toplantısını haziranda Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapan TÜSİAD, Doğu ve Güneydogu'da yatırım seferberliği için harekete geçti. Doğu'yu bilmeyen iş adamlarını bölgede yatırım yaptırmak için harekete geçti..

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Hüseyin Dinçel, Mahmut Sefa Çelik, Mahmut Asmalı ve Fatih Kıvanç ortaklığında kuruldu.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Gülşen'den Bodrum’da gayrimenkul yatırımlarına devam kararı!

Şarkıcı Gülşen, gayrimenkul yatırımlarına Bodrum’da devam etmeye karar verdi. Gülşen dün eşiyle Yalıkavak’ta fiyatları 5 ile 15 milyon lira arasında değişen evlere baktı.

Şeker Finansal Kiralama'nın Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatma kararı tescillendi!

Şeker Finansal Kiralama tarafından Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesinin kapatma kararı alındı, kapatma işlemi 17 Haziran 2020 tarihinde tescil edildi...

Şeker Finansal Kiralama, Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatacak!

Şeker Finansal Kiralama, Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu  Bölge Şubesinin kapatılması için BDDK'ya başvurdu ve tescil ve ilan işlemleri için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Kain Gayrimenkul Gıda ve Tekstil Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kain Gayrimenkul Gıda ve Tekstil Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Kain tarafından kuruldu.

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğuş Grubu yeni yatırımlarıyla büyüyor!

Ayhan Şahenk'in kurup büyüttüğü Doğuş Holding, yatırımlarına hız verdi. Doğuş Grubu, teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesine devam ediyor. 

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. kuruldu!

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu. 

Vestel Güneydoğu'da 6 ayda 6 mağaza açtı!

18 yıldır Vestel bayisi olarak Güneydoğu Anadolu'da mağazalar açan Uğur Pazarlama, ilk 6 ayda, 6 yeni mağaza açtı. Bölgedeki Vestal mağazası sayısı 18'e çıkardı.

güneydoğu anadolu yatırımları Haberi

güneydoğu anadolu yatırımları

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun  Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- 2009/2019 yılları arasında Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van illerimize Bakanlığınız ve Bağlı kuruluşlar tarafından yapılan yatırımlar nelerdir?
2- 2009/2019 yılları arasında yapılan yatırımların ilçelere göre dağılımı nedir? İlçelere yapılan toplam yatırım tutarı ne kadardır?
3- 2009/2019 yılları arasında Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van'a yapılan yatırımların ayrı ayrı belirtilmek suretiyle maliyetleri ne kadardır?
4- Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlar tarafından Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Muş, Şırnak, Van illerimizde yapılan yatırımlardan başlatılıp yarım kalan var mıdır?...