28 / 03 / 2024

güneydoğu anadoluya 5 yıldızlı termal otel

güneydoğu anadoluya 5 yıldızlı termal otel

Güneydoğu Anadolu bölgesinde silahların susmasının ardından yatırımlar hız kazandı. Çözüm sürecinin hız kazanmasıyla birlikte, şantiyelerden inşaat sesleri gelmeye başladı. Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki 5 yıldızlı termal otel inşaatı hızla sürüyor...

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Nükhet Hotar'dan Güneydoğu’ya yatırım hamlesi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun 5 bölge olarak ele alınacağını, 5 bölge, 8 cazibe merkezinde toplam 23 il olduğunu söyleyen Hotar, “Terörü bitirmeye odaklandık, bölgenin sorunlarını çözülecek” dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da ulaşıma 8.3 milyar TL'lik yatırım!

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi kapsamında, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 4 bin 800 kilometre karayolu projesi tamamlanacak, bunlar arasında 28 tünel ve 2 köprü de yer alacak.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

güneydoğu anadoluya 5 yıldızlı termal otel Haberi

güneydoğu anadoluya 5 yıldızlı termal otel



Güneydoğu Anadolu bölgesinde silahların susmasının ardından yatırımlar hız kazandı. Çözüm sürecinin hız kazanmasıyla birlikte, dağlarda patlayan silahlar yerine, şantiyelerden inşaat sesleri gelmeye başladı. Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki 5 yıldızlı termal otel inşaatı hızla sürüyor. 


İstanbul'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Hamzalar Tekstil tarafından yapılacak termal otelin bölgede turizmi hareketlendirmesi bekleniyor. AVM de olacak Hamzalar Tekstil sahibi Hamza Öner, otelin 200 milyon dolara malolacağını belirterek, şunları söyledi: "Proje 300 bin metrekare alana kurulacak. 


Üzerinde 300 devre mülk, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı termal kongre oteli yer alacak. İçinde aqua park, kapalı ve açık yüzme havuzları, spawelless merkezi, sağlık merkezi, modern termal kaplıca tatil köyü, dini merkez, ekolojik pazar, etnografya müzesi, kanatlı hayvanat bahçesi, çocuk eğlence merkezi, manzara terasları, restaurant, kafe ve spor olanakları olacak." 2015'te...