20 / 04 / 2024

güneydoğu cazibe merkezleri

güneydoğu cazibe merkezleri

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'nda başvurular devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıları bölgeye davet ediyor.

Doğu ve Güneydoğu yatırım teşvik mevzuatı geçikti!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül’de açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi’ paketinin mevzuatı hala hazır değil.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Nükhet Hotar'dan Güneydoğu’ya yatırım hamlesi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun 5 bölge olarak ele alınacağını, 5 bölge, 8 cazibe merkezinde toplam 23 il olduğunu söyleyen Hotar, “Terörü bitirmeye odaklandık, bölgenin sorunlarını çözülecek” dedi.

Doğu ve Güneydoğu cazibe merkezi toplantısı yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan koordinasyonundaki Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı bugün gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.

Doğu ve Güneydoğu'da 800 fabrika kurulacak!

Hükümet, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle geri kalan Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için hazırladığı cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller için alım garantisini 10 yıla çıkarmayı kararlaştırdı.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

güneydoğu cazibe merkezleri Haberi

güneydoğu cazibe merkezleri

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın hafta sonunda Diyarbakır’da açıkladığı Güneydoğu teşvik paketinin detayları netleşiyor. Pakette Güneydoğu’da 5 yeni cazibe merkezi oluşturulması öngörülmüştü. Bu cazibe merkezlerinin her biri farklı alanlarda uzmanlaşacak. O bölgedeki üniversiteler de, bu alanlar üzerine çalışacak. Devlet de anahtar teslimi fabrikalar yapıp, özel sektöre devredecek. 


Kurulacak olan cazibe merkezlerinden Şanlıurfa- Diyarbakır- Mardin cazibe merkezi, Siirt, Batman ve Şırnak’ı; Malatya-Elazığ cazibe merkezi, Adıyaman-Bingöl ve Tunceli’yi; Erzurum cazibe merkezi, Bayburt-Gümüşhane ve Erzincan’ı; Van cazibe merkezi Bitlis-Hakkari ve Muş’u; Kars cazibe merkezi de Ağrı-Iğdır ve Ardahan’ı kapsayacak.



TURİZM DE VAR

Şanlıurfa- Diyarbakır- Mardin cazibe merkezinde yapı malzemeleri, mobilya, hayvancılık, ayakkabıcılık, hazır giyim, meyvecilik, kuru gıda ve turizm; Van cazibe merkezinde tekstil-konfeksiyon, küçükbaş hayvancılık, arıcılık, meyvecilik, tıbbi ve aromatik bitkiler; Kars cazibe merkezinde hayvancılık, lojistik, et...