26 / 04 / 2024

Güneydoğu kültür turları

Güneydoğu kültür turları

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, " Güneydoğu'daki illerimizde çözüm süreci ile oluşan olumlu hava dolayısıyla özellikle iç turizmde iyi bir gelişme yakalamıştık.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un biyografisi ve daha önce hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hangi lisans bölümünden mezun oldu? İşte merak edilenler...

Bursa Gürsu'daki kültür merkezinin temeli atıldı!

Bursa’da Gürsu Belediyesi tarafından tam kapanma öncesinde 26 Nisan tarihinde Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Ünye Kültür Merkezi projesi için düğmeye basıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Ünye Kültür Merkezi projesi için düğmeye bastı.

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Bafra Kültür ve Sanat Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafralıların senelerdir hayalini kurduğu Kültür ve Sanat Merkezi için ihaleye çıktıklarını müjdeledi.

Doğu Garajı Kültür Merkezi'nde 72 iş yeri satılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki 72 iş yerinin satışı gündeme geldi.

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

TİKA'dan Gürcistan'daki kültür merkezine destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının gönüllü elçileri Gürcistan'da hayata geçirilen "Dünyayı Eğitim ve Sevgi Kurtaracak" projesinin kültür merkezi inşaat çalışmalarına katıldı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 176,36 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla terörü bitme noktasına getiren Hükümet, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki tahribatlarını da, rekor yatırımlarla onardı. 

Atatürk Kültür Merkezi’nin yarısından çoğu yıkıldı!

Atatürk Kültür Merkezi’nin 67 günde yarısından çoğu yıkıldı.  Yıkım çalışmalarının son durumu ise havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Güneydoğu kültür turları Haberi

Güneydoğu kültür turları


Son günlerdeki hassasiyet nedeniyle Güneydoğu Bölgesine yönelik bazı iptaller yaşandı. Huzur ortamının sağlanmasıyla turlann yeniden başlamasını ümit ediyoruz" dedi. 

"Bu yıl sonu itibanyla Türkiye'ye gelecek olan toplam turist sayısının 42 milyon civannda ve toplam turizm gelirinin ise 35-36 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini öngörmekle beraber yılın son çeyreği itibanyla ve bölgedeki hassasiyet de göz önüne alındığında bu hedefte küçük sapmalann olabileceğini düşünmekteyiz" diyen Ulusoy, yeni otel yatınmlan dolayısıyla bu yıl turist sayısında artış yaşanmasına karşın otellerdeki doluluk oranlannda bir miktar düşüş görüldüğünü söyledi. 

Ulusoy, jeopolitik olarak riskli bir bölgede bulunsa da Türkiye'nin her zaman güvenli bir ülke olmayı sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Biz banş pasaportu taşıyan bir sektörüz. 

Turizm banş ikliminde yeşeren bir sektördür ve imaj ciddi önem taşımaktadır. Bu sorunlann bir an önce...