24 / 04 / 2024

Güneydoğuda turistik yerler

Güneydoğuda turistik yerler

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, " Güneydoğu'daki illerimizde çözüm süreci ile oluşan olumlu hava dolayısıyla özellikle iç turizmde iyi bir gelişme yakalamıştık.

2 milyon turist Doğu'yu ziyaret etti!

Çözüm süreci ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu illerindeki gelişme, turizm ve yatırımın ilacının barış olduğunu gösterdi. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesi ile daha önce binlerle ifade edilen yerli-yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aşt

İş dünyası, Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesinden memnun!

İş dünyası örgütleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini memnuniyetle karşıladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesi ekonomiyi hızlandıracak!

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik yeni yatırım ve destek hamlesi paketinin, bölgede ekonominin çarklarının hızlanması açısından olumlu katkısı olacağını bildirdi.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yapılacak yatırımlar!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" kapsamında, 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 895 milyon liralık yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılması planlanan 895 milyon lira değerindeki eserlerin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Güneydoğu'ya yatırım hamlesi bölgeyi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım destek hamlesi başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da hasarlı konutlar 1 yıl içinde yenilecek!

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da terörü ortadan kaldırarak, bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı.

Güneydoğu'daki yeniden inşaya terör tehdidi!

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kalkınacak!

TÜMSİAD Ankara Şubesi Başkanı Vahit Ayazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik anlamda ön plana çıkartılmasında fayda var. Çünkü bölgede ekonomik anlamda devletin güvenliğiyle beraber yatırımlar harekete geçerse ekonomi güçlenir.''dedi.

Güneydoğuda turistik yerler Haberi

Güneydoğuda turistik yerler


Son günlerdeki hassasiyet nedeniyle Güneydoğu Bölgesine yönelik bazı iptaller yaşandı. Huzur ortamının sağlanmasıyla turlann yeniden başlamasını ümit ediyoruz" dedi. 

"Bu yıl sonu itibanyla Türkiye'ye gelecek olan toplam turist sayısının 42 milyon civannda ve toplam turizm gelirinin ise 35-36 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini öngörmekle beraber yılın son çeyreği itibanyla ve bölgedeki hassasiyet de göz önüne alındığında bu hedefte küçük sapmalann olabileceğini düşünmekteyiz" diyen Ulusoy, yeni otel yatınmlan dolayısıyla bu yıl turist sayısında artış yaşanmasına karşın otellerdeki doluluk oranlannda bir miktar düşüş görüldüğünü söyledi. 

Ulusoy, jeopolitik olarak riskli bir bölgede bulunsa da Türkiye'nin her zaman güvenli bir ülke olmayı sürdürdüğüne dikkati çekerek, "Biz banş pasaportu taşıyan bir sektörüz. 

Turizm banş ikliminde yeşeren bir sektördür ve imaj ciddi önem taşımaktadır. Bu sorunlann bir an önce...