10 / 12 / 2025
fuzul

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak

Ekonomi Bakanlığı emek yoğun sektörlerin daha fazla destekleneceği bir model üzerinde çalışıyor. Az gelişmiş bölgelerde tekstil ve hazır giyim firmalarına sembolik kira bedeli ile fabrika kurulacak. Anahtar teslimi fabrika çalışmaları başladı.

Tahliyede anahtar teslimi nasıl yapılır?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları giderek artarken, tahliye ile ilgili detaylar da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki tahliyede anahtar teslimi nasıl yapılır?

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesinin şifreleri!

Güneydoğu’daki 6 ilde her yıl anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. Özel sektörün yılda ortalama 328 firmadan 1.6 milyar TL yatırım yapması için yine yılda 536 milyon TL kamu desteği öngörüldü.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi ivme kazandıracak mı?

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına ve gelişmesine pozitif bir ivme kazandıracak mı?

Doğu ve Güneydoğu'ya 62 milyarlık kamu yatırımı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sanayi sitelerinde çalışanlar için yeni iş umudu oldu.

Doğu ve Güneydoğu'da 800 fabrika kurulacak!

Hükümet, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle geri kalan Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için hazırladığı cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller için alım garantisini 10 yıla çıkarmayı kararlaştırdı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak Haberi

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak

Hükümetin yatırımcıyı teşvik edecek anahtar teslimi fabrika kurma çalışmalarının detayları netleşiyor. Sembolik kira bedeli ile emek yoğun sektörlerde kamu tarafından fabrika kurulacak. Anahtar teslimi yapılacak projeler tekstil, konfeksiyon, ayakkabı gibi çok fazla sayıda kişiye istihdam sağlayan sektörler olarak belirlenecek. Fabrikalar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere daha çok az gelişmiş yerlere yapılacak. Ekonomi Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre geliştirilecek modelde büyük sanayi yatırımlarına yönelik çalışma üzerinde ise fazlaca durulmuyor. Fabrika maliyetleri daha düşük olan emek yoğun sektörler tercih edilecek. Son yapılan Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu’nda gündeme gelen çalışma hakkında bilgi veren Ekonomi Bakanlığı kaynakları yeni bir model üzerinde çalışma yürütüldüğünü söyledi. Bakanlık kaynakları önceki akşam yapılan toplantıda büyük ölçekli sanayi tesisi yatırımlarının yerine istihdam yoğun sektörlerin tercih...