23 / 04 / 2024

güriş libya

güriş libya

Libya 255 milyar dolar büyüklüğünde yatırım fonu kuruyor. Ülkede projeleri bulunan Güriş İnşaat'ın yatırımlardan kârlı çıkacak şirketler arasında bulunduğu belirtildi.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Ebru Gündeş Kıbrıs'tan ev aldı!

O Ses Türkiye jüri üyeliğinin yanı sıra hafta sonları da Kıbrıs'ta sahne alan başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, Kıbrıs'tan ev aldı...

Libya'dan Türk müteahhitlere yeşil ışık!

Libya heyeti Türk iş insanlarını ve şirketlerini yeniden ülkede görmek istediğine dikkat çekerek özellikle inşaat, üstyapı, altyapı ve çöp geri dönüşümü konularıa ilişkin yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlerine Libya çağrısı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitlerine Libya çağrısında bulundu. Buna göre; Libya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlik firmaları önemli rol üstlenecek...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Libya'nın yeniden imarında TOKİ görev alacak!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya’nın yeniden imar edilmesinde Türkiye başta TOKİ Başkanlığı olacak şekilde özel sektörün de bulunacağı yatırımları yapacak. 

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

Libya, Türk iş insanlarının müteahhitlikteki başarısını diğer sektörlere de taşımasını istiyor!

DEİK/Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Dibeybe hükümetinin Türkiye ziyareti, Libya’nın kalkınmasında Türkiye’nin desteğinin görülmek istendiğinin en açık kanıtıdır" dedi.

Yatırımcıların gözü Libya’da!

DEİK/Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2020 Libya ihracatını 1,65 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Şamlı tarafından kuruldu.

Libya'daki inşaat projelerinden 16 milyar dolar gelir hedefleniyor!

Önceki gün  açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini bildirmişti. Açıklama ardından Libya’dan Türk müteahhitlere davetler gelmeye başladı.

Libya'dan Türk iş adamlarına konut ve gayrimenkul yatırımı çağrısı!

Libya Parlamentosu Ekonomi, Ticaret ve Yatırımdan Sorumlu Komitenin Başkanı ve Libya Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Mohammad Abdul Karim Raied "Konut ve gayrimenkul gibi sektörlerin yanı sıra sanayi sektörünün temsilcilerini özellikle aramızda görmek istiyoruz" dedi.

güriş libya Haberi

güriş libya

Günlük gelir 135 milyon dolar Artan petrol fiyatlarıyla birlikte gelirleri yükselen Libya, diğer petrol zengini ülkeler gibi devlete ait yatırım fonu kurma hazırlığına girişti. Libya Başbakanı Bagdadi Mahmudi dün yaptığı açıklamada toplam büyüklüğü 255 milyar dolar seviyesinde olacak fonun başta konut projeleri olmak üzere enerji, eğitim ve iletişim gibi projelerin hayat geçirilmesinde kullanılacağını duyurdu. Mahmudi açıklamasında 255 milyar dolarlık fonun 100 milyar dolarlık bölümünün yurtdışında, 155 milyar dolarlık bölümünün ise yurtiçinde geliştirilecek projelerde kullanılacağını duyurdu. Gelen bilgilere göre Libya'nın ülke içinde gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlarda özellikle inşaat şirketlerinin önemli ölçüde gelir edeceği hesap ediliyor. Yapılan açıklamalarda ülke içerisinde daha önce çok sayıda inşaat projesine imza atan Türkiye'den Güriş İnşaat ve Güney Kore'den Hyundai Construction'ın yeni yatırımlardan...