16 / 04 / 2024

Gürsel ÖNGÖREN kentsel dönüşüm

Gürsel ÖNGÖREN kentsel dönüşüm

İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine yönelik açıklama yapan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 5 milyon konutun güçlendirme yapılarak yıkımdan kurtulabileceğini dile getirdi.

Kentsel dönüşümde anahtar Emlak Konut’un elinde!

İnşaat Sektörüde GYODER, İNDER ve AYİDER gibi sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevi üstelenen,Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören Gayrimenkul ve İnşaat Sektörünü değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde metrekareye değil güvenliğe bakın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüme giren hak sahiplerini, 'kaç metrekare alacağız' girdabına katılmadan güvenli ve doğru müteahhidi seçmeleri, haklarını koruyan sözleşmeler yapmaları konusunda uyardı.

Kentsel dönüşüm finansmanı bankalara geçsin!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören bugün katıldığı Kentsel Dönüşümde Yeni Yaklaşımlar Paneli'nde konuşma yaptı. Öngören: "Kentsel dönüşüm finansmanı bankalara geçsin" dedi..

Gürsel Öngören: Dönüşüm imar rantı vergisinden muaf olsun!

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu.

Gürsel Öngören, Kentsel dönüşümü hızlandıracak 2 öneride bulundu!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu, tıkanma noktasına gelen kentsel dönüşümün geliştirilmesi için iki öneri getirdi, ilki acele kamulaştırma, ikincisi de riskli alan için ada veya proje ölçeğinde 2/3 çoğunlukla karar alınması.

Gürsel Öngören: Seçimler kentsel dönüşüm gündemini alt sıralara itti!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Öngören, "Özellikle yerel seçimler sebebiyle belediyelerin dikkati dağıldı. Üstüne bir de imar yönetmeliği değişti" şeklinde konuştu.

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşüm belediyelere bırakılmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli alanlarda kentsel tasarım yaptırma sorumluluğunun sadece belediyelere bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Yoksa 10 yıl sonra yine çarpık kentleşme konuşuluyor olacak" dedi...

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümde vatandaş şeffaflık bekliyor!

2 milyon hane, 25 milyon insan ve 500 milyar dolarlık bir büyüklük söz konusu olduğunda elbette pek çok açıdan dikkat kesilmemek mümkün değil. Enikonu ülkenin yüzde 50’si etkilenecek...

Gürsel Öngören: Fikirtepe İstanbul’un yeni Ataşehir’i olabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Fikirtepe bölgesi için hazırlanan planların onaylanmasının ardından bölgenin ‘kurtulduğunu’ söyledi. Öngören, 'Fikirtepe İstanbul’un yeni Ataşehir’i olabilir' dedi...

Kentsel Dönüşüm: Can kurtarma yarışı!

Ülkemiz, büyük depremlere neden olan fay hatları üzerindedir. Bu kapsamda insanların sağlıklı ve güvenli bir hayat sürecekleri kentlerin varlığı önem taşımaktadır. Kentsel dönüşüm ülkemizde can kurtarma yarışına dönüşmektedir...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulü yapıldı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum!

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum ne? İşte kentsel dönüşüm projeleri olarak hayata geçirilen projelerde son dakika gelişmeleri...

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Güngören'deki kentsel dönüşümde karot örneği krizi!

Güngören Belediyesi tarafından 9 bloktan oluşan 4 Kent Sitesi’nde karot testi yapmak istedi. Site sakinleri, belediye ekiplerinin zabıta ve polislerle gelmesine tepki gösterdi. Sakinler, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ Güngören projesinin temeli yarın atılıyor!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden KİPTAŞ, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temelini yarın atıyor.

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm ile vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacak!

Güngören Belediyesi, ilçe genelinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde anlaşma sağlanan vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacağını açıkladı. 

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Güngören Belediyesi, komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verecek.

Gürsel ÖNGÖREN kentsel dönüşüm Haberi

Gürsel ÖNGÖREN kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 8 senede Türkiye  genelinde yaklaşık 1,5 milyon konutun yeniden inşa edildiğini söyleyerek 5 milyon konutun da güçlendirme yoluyla kurtulabileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özgören, mevcut yapı stoklarını olası depremlere karşı güçlendirmek, can ve mal kaybını en aza düşürmek için Türkiye genelinde 8 sene önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gürsel Öngören, 1999 Marmara Depremi'nden sonra kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçen uygulamaların 2013'te sonuçlandığını ve konuyla ilgili 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un çıkarıldığını belirtti. 

2013 verilerine göre, Türkiye genelindeki yaklaşık 20 milyon konuttan 3'te 1'inin depreme dayanıklı olmadığının tespit edildiğini söyleyen Özgören, "Bunların acilen önümüzdeki deprem tehlikelerine bağlı...