23 / 04 / 2024

Gürsel Öngören kimdir

Gürsel Öngören kimdir

2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız'' dedi.

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Depremin tek çaresi kentsel dönüşüm!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Depremin tek çaresinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Devlet yeni imar yönetmeliğine uyum için 3 ay süre verdi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Devlet'in, daire sahiplerine, arsa sahiplerine ve İnşaat Sektörü'ne, yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'yle getirilen yapılaşma düzenine uyum sağlaması için üç ay süre verdiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde anahtar Emlak Konut’un elinde!

İnşaat Sektörüde GYODER, İNDER ve AYİDER gibi sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevi üstelenen,Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören Gayrimenkul ve İnşaat Sektörünü değerlendirdi.

Torba Yasa kentsel dönüşümü uçuracak!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören:“Torba Kanun ile 6306 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler kentsel dönüşümü uçuracak” dedi.

İmar yönetmeliği değişikliği inşaat sektöründe kaos yarattı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici 6. maddesi ile getirilen 1.25’ lik imar avantajı veren düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm projeleri Gaziosmanpaşa'yı değerlendirecek!

Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Dönüşüm planlarının 100-200 yıl sonraki ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapılması ve iktidarlar taralından değiştirilmemesi gerektiğini ifade edildi.

Kentsel dönüşümde metrekareye değil güvenliğe bakın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüme giren hak sahiplerini, 'kaç metrekare alacağız' girdabına katılmadan güvenli ve doğru müteahhidi seçmeleri, haklarını koruyan sözleşmeler yapmaları konusunda uyardı.

Türkiye kentsel dönüşüme 1,5 trilyon lira ayırdı!

Yılda 70 milyar lira ayrılması planlanan kentsel dönüşümde en fazla düşünülen finansman meselesi. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmenin en ulaşılabilir yolu, yabancı yatırım fonları olarak görülüyor.

Kentsel dönüşümle 2,5 milyon kişi borçlanacak!

Emsal verilmeyen yerlerde vatandaş evini yıkıp kendi yapacak. 100 metrekare daire için 150 bin lira para isteniyor. Bakanlık desteğine rağmen 10 yıl vadeli kredide ödenecek aylık taksit 1,720 lira oluyor.

Gürsel Öngören: Müteahhite not sistemi getirilsin!

Prof. Dr. Öngören, halkın gönül rahatlığıyla gayrimenkul alması için yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu belirterek, "Türkiye'nin de AAA dereceli müteahhitleri olsun. Müteahhitleri zandan kurtarmak için rating kuruluşu oluşturalım" dedi.

Gürsel Öngören: Dönüşüm imar rantı vergisinden muaf olsun!

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu.

Kentsel dönüşüm imar rantı vergisinden muaf olsun!

Çevre Bakanı Güllüce'nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan'ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu. Yeni kanun değişikliği ile imar rantı vergisi yolda.

Kentsel dönüşümü teşvik etmeye devam!

Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu. Yeni kanun değişikliği ile imar rantı vergisi yolda.

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

5 milyon konut güçlendirme yoluyla kurtarılabilir!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine yönelik açıklama yapan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 5 milyon konutun güçlendirme yapılarak yıkımdan kurtulabileceğini dile getirdi.

GYODER'den kamu arazileri dezavantajlı grupların konut edinmesi için kullanılsın önerisi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören yaptığı açıklamada Türkiye'de arsaların yüzde 60'ının devletin elinde olduğunu belirterek, "Doğal olarak devlet bu elindeki araziyi verimli ve etkin bir şekilde, dezavantajlı grupların konut üretimi için kullanmalı." dedi.

2020 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız'' dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Artık ülkelerin değil şehirlerin dönemi olacak!

GYODER Başkan Yardımcıları Ersun Bayraktaroğlu, Neşecan Çekici ve Prof. Dr. Gürsel Öngören, gayrimenkul sektörünün gelişimini ve geleceğini Gayrimenkul Zirvesi’nde masaya yatırdı.

Depremin tek çaresi kentsel dönüşüm!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Depremin tek çaresinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Gürsel Öngören kimdir Haberi

Gürsel Öngören kimdir

İstanbul Ticaret Üniversitesi Borsa ve Yatırım Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulunan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, inşaatın uzun süren bir yatırım aracı olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2019 yılında hem yatırım hem de alım açısından rakamların önceki yıllara göre düştüğünü ancak son aylarda, önceki çeyreklere göre satışların yükseldiğini söyleyen Öngeren, "Tüketici açısından konut ya da iş yeri sahibi olmak, yıllardır biriktirdiği değeri gayrimenkule transfer etmesini gerektiriyor. Tamamen güvene dayalı, ülkeye, ekonomiye ve kendine güven..." diye konuştu. 

Bekleyen talebin faizlerin azalmasıyla yavaş yavaş arza yöneldiğini ve bu ivmelenmenin süreceğini söyleyen Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı...