26 / 04 / 2024

güvenli bina

güvenli bina

Su yalıtımının korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Peki Güvenli binalara su yalıtımı neden olmalı?

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyor!

Türkiye'de yıkılması gereken 500 hasarlı bina var. Bu binaların 29’u ise ağır hasarlı. Ancak hepsinde hayat sürüyor. Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyerek oturmaya devam ediyor.

Yaşadığınız binanın güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Türkiye’de 6,8 milyon riskli yapı yer alıyor. Vatandaşlar güvenli bir binada oturup oturmadığını öğrenmek için belediyelere ya da serbest çalışan inşaat mühendis bürolarına başvuru yapmalı. Bina risk tespitinde kapsamlı bir analiz 4 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

AFAD'dan bina güvenliği uyarısı!

AFAD, vatandaşlara, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışmaları çağrısında bulundu...

Oktay Yılmaz: Yapı stokumuzu güvenli hale getiriyoruz!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz yaptığı açıklamada, "Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğinden hareketle yapı stokumuzu güvenli hale getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

3M İş Güvenliği ürünleriyle ISAF'ta dikkat çekti!

10-13 Eylül’de Uluslararası Güvenlik Sistemleri, Bilgi Güvenliği, Ağ Güvenliği, Akıllı Binalar ve Bina Otomasyonu Fuarı ISAF’ta sektörde fark yaratan İŞ Güvenliği ürünleri ile yer alacak.

Riskli binalarda en önemli konu yıkım güvenliği!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Güvenli yapılar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

güvenli bina Haberi

güvenli bina

Bina güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımında yaşanan sorunların giderilmesi için henüz geç kalınmış değil. Binaların yapım aşamasında ve sonrasında uygulanabilen su yalıtım ürünleri binaların ömrünü uzatıyor. Türkiye'nin lider yapı kimyasalları firmalarından Eile Pomex Yapı Kimyasalları üreticisi Pomza Export A.Ş. Yönetim Kurulu 2'nci Başkanı Hakan Ürün, su yalıtımı yapılmayan binalarda temel demirlerinin hemen paslanmaya başlayarak taşıma kapasitelerini kaybetmeye başladıklarını söyledi. 

Deprem kuşağı içerisinde yer alan ülkemizin su yalıtımı konusunda çok daha hassas davranması gerektiğini belirten Hakan Ürün, havuzdan terasa, ıslak hacimlerden(wc, banyo, mutfak) balkonlara, asansör boşluklarına kadar su yalıtımı yapılabilecek tüm alanlarda hizmet verdiklerini belirtti. Hakan Ürün, daha güvenli bir yaşam ve uzun yıllar ayakta kalan yapılar için su yalıtımının mutlaka yaptırılması gerektiğini ifade...