19 / 04 / 2024

güvenlikli site

güvenlikli site

Bakırköy Tüketici Mahkemesi, güvenlikli sitelerde yaşanan hırsızlıklara ilişkin emsal bir karar verdi. Güvenlikli sitenin kapalı otoparkından çalınan 25 bin TL’lik motosiklete ilişkin zararın site yönetimi tarafından ödenmesine hükmetti.

`Güvenlikli site`ler korku mimarisidir

Mimarlık tarihi uzmanı Prof. Tanyeli, son yıllarda sayıları hızla artan site tarzı lüks projeleri, 'korku mimarisi' olarak nitelendirirken, vaad edilen hayat ile buralardan konut alanların yaşantısının tezat teşkil ettiğini belirtti.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat demiri alacaklar dikkat! Yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!  

İnşaat demirini her adımda takip edecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi için hazırlıklar tamamlandı. 2024’ten itibaren üzerinde özel güvenlikli etiket olmayan, İDİS tarafından izlenmeyen demirler satılamayacak.

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Hd Emlak Site Yönetimi Danışmanlık İnşaat Gıda Kozmetik Limited Şirketi kuruldu!

Hd Emlak Site Yönetimi Danışmanlık İnşaat Gıda Kozmetik Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatime Dayan tarafından kuruldu.

Büyükçekmece'de site sakinlerinden tencere tavalı protesto!

Büyükçekmece'de iddialara göre, aidatlara yapılan zam sebebiyle site sakinleri görevdeki site yönetiminin gitmesini talep etti. İşte detaylar...

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Tam kapanmada site yöneticisine yeni görev 10 soruda tüm detaylarıyla!

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sürecinde site ve apartman yöneticilerine Kovid-19 önlemlerinin ihlal edilmemesini sağlama ve uyarılarda bulunma görevi verdi. Peki yönetici uyarı görevini nasıl gerçekleştirecek? İşte detaylar...

Hadise güvenlikli bir rezidansta ev arıyor!

Takıntılı hayranı yüzünden korku dolu günler geçiren Hadise, yeniden ev arayışına girdi. Haftanın belli günleri sevgilisi Kaan Yıldırım'ın evinde kalan şarkıcı, güvenlikli bir rezidansa taşınmaya hazırlanıyor.

Amazon için dünyanın en özel binası inşa edilecek!

Dünyanın en zengin adamı Jaff Bezos, şirketi Amazon için dünyanın en özel binasını yaptırıyor. 2.5 milyar dolara mal olan binada, çalışanların rahatı için her şey düşünüldü. Yetkililer, “Dünyanın en güvenlikli binası” yorumunu yaptı.

Mistral GYO'nun web site adresi güncellendi!

Mistral GYO'nun kurumsal web site adresi güncellendi. Karar Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Ivanka Trump ve Jared Kushner Miami'de 31.8 milyon dolara arsa aldı!

Ivanka Trump ve Jared Kushner'ın "Milyarderlerin Sığınağı" olarak bilinen yüksek güvenlikli Miami'de 30 milyon dolara (yaklaşık 234 milyon TL) arsa satın aldı...

Kıbrıs Merkez Bankası projesinin bütçesi Maliye’ye mi bağışlanacak?

Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın kazananı proje için yüksek güvenlikli, yüksek metrekareli bir Merkez Bankası binası inşaatı için ayrılan bütçenin bu zor günlerde Maliye’ye bağışlanıp bağışlanmayacağı merak ediliyor.

güvenlikli site Haberi

güvenlikli site

2015 yılında İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan güvenlikli bir sitede yaşanan hırsızlık olayında, motosikletle siteye giren iki kişi, sitenin kapalı otoparkında bulunan 25 bin TL değerindeki başka bir motosikleti çalarak siteden çıktı.


Tüm bu olaylar yaşanırken sitenin güvenlik görevlileri de görev başındaydı. Ancak hırsızlık birkaç gün sonra, sahibinin yerinde bulamaması üzerine ortaya çıktı.


Çalınan motosikletin sahibi zararının karşılanması için, site yönetimine ve güvenlik firmasına Bakırköy 1. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı.


Mahkeme emsal bir karara imza atarak söz konusu zarardan hem site yönetimini hem de güvenlik şirketini sorumlu tuttu.


Her İki Taraf da Sorumlu Tutulacak!

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Cevat Kazma, “Mahkemenin verdiği karara göre; motorun çalındığı sitenin güvenliğini sağlayan şirket ile birlikte, sitenin yönetimi de sorumlu tutulmuştur. Gerekçeli kararda, güvenlik şirketinin gerekli özen ve görev...