23 / 04 / 2024

güzelhisar barajı

güzelhisar barajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı’ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

12 TL barajını geçen gümüş gümbür gümbür geliyor! Gümüş için zirve rakam açıklandı

Gümüş fiyatları son haftalarda sert düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 12,20 TL seviyesine yükselen gümüş tekrar düştü. Bugün gümüş tekrar 12 TL barajını geçerek gümbür gümbür geliyor. 

Aydın'da 18.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Aydın İmar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Aydın Güzelhisar'da yer alan arsayı 18 milyon 300 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Aydın Efeler'de 8.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Aydın 1. Satış Memurluğu, Aydın ili, Efeler ilçesi, Güzelhisar Mahallesi, 6359 ada 1 parselde yer alan arsayı 8 milyon 200 bin TL'ye satıyor...

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Yiğitler Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Yiğitler Barajı Projesi için yapılan harcama tutarı ve projenin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Yusufeli'ndeki baraj inşaatındaki şantiye meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki baraj inşaatındaki şantiye ve karantina koşulları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

güzelhisar barajı Haberi

güzelhisar barajı

Aliağa’ya kurulacak tesis, Büyükşehir’in çevre yerleşimlerde Foça’dan sonraki ikinci içme suyu arıtma tesisi olacak. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Aliağa’nın nüfus artışına paralel gelecek yıllarda oluşabilecek su ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti.


PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı’ndan aldığı su miktarını artırmak amacıyla bir protokol imzalayan İZSU, barajdan alınan saniyede 70 litre su miktarını 300 litreye yükseltirken, Aliağa’da kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine de yeni bir içme suyu artıma tesisi yapma kararı aldı. Mevcut içme suyu arıtma tesisinin bulunduğu 24 bin 360 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesis, saniyede 300 litre suyu arıtacak kapasitede olacak. Uygulama projeleri ihalesini tamamlayan İZSU, projeyi 380 günde teslim alarak yapım ihalesine çıkacak. Tesis, dağıtım yapısı, havalandırma havuzları, debi ölçüm odası, hızlı karıştırma,...