20 / 04 / 2024

güzelyurttaki parklar

güzelyurttaki parklar

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Güzelyurt Mahallesi’nde Hz. Ömer Camii’ nin hemen üst bölümündeki 218. ve 220. Sokak’ın birleşiminde yer alan park, toplam 4 bin metrekarelik bir alanda yapılandırıldı.

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre endemik bir bitki türü olan ters laleyi koparanlara 244 bin 315 TL lira ceza uygulanacak. 

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Milli parklar satılacak iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, milli parkların satışa çıkarılacağını iddia etti. İddiaya göre milli parklar üç parçaya bölünecek.

Esenler rezerv alanı güvenli konutlara kavuşuyor!

Afet riski taşıyan konutların transfer edileceği alan olan Esenler rezerv alanı parklar, millet bahçesi ve yatay mimaride güvenli konutlara kavuşuyor.

Gölcük yeniden doğdu!

Gölcük, yeni yaşam alanları, spor tesisleri, parkları ve insanların yoğun ilgi gösterdiği sahiliyle 18 yılın ardından facianın acı izlerinden uzak modern bir kent görünümüne kavuştu.

Adıyaman'daki parkların yenilenmesi ve onarılması isteniyor!

Adıyaman'da yeni kurulan çocuk parklarına vatandaşlar tepkili. Halk, kırık dökük olan aletlerin yenilenmesini, parklara güvenlik duvarı yapılmasını daha bakımlı hale gelmesini istiyor.

Edirne'deki parklar yenileniyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yıldırım Hacısarraf ve Yeniimaret Mahalleleri’ne yapımı devam eden yeni çocuk parklarında incelemelerde bulundu.

Tuzla'daki parklar modern görünüme kavuşuyor!

Tuzla Belediyesi, toplumsal yaşam alanlarında Tuzlalılar’ın yeşille bütünleşmesini sağlamak ve vatandaşlara doğanın güzelliklerini yansıtacak mekanlar sunmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Burdur Gölcük Tabiat Parkı'na 13 milyon TL'lik yatırım!

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 13 milyon TL'ye mal olacak Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nin Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacağını söyledi.

Çocuk parklarında kanser tehlikesi!

Medyada bir süre önce “Çocuk parkında kanser oyunu”, “Çocuğunuzu o parklara götürmeyin”, “Çocuk parklarındaki kanser tehlikesi” başlıklarıyla yer alan haberler aileleri tedirgin etmiş, belediyelerin telefonları susmamıştı. Ferahlatan haber, çocuk parkları için hammadde üreten firmadan geldi.

güzelyurttaki parklar Haberi

güzelyurttaki parklar


Nevşehir’in en gözde yaşam merkezlerinden biri konumundaki Güzelyurt Mahallesi, 4 bin metrekarelik bir alan üzerinde modern bir parka daha kavuştu. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği park, farklı görüntüsü ile de şehrin en modern parklarından biri olarak değerlendiriliyor.


Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Güzelyurt Mahallesi’nde Hz. Ömer Camii’ nin hemen üst bölümündeki 218. ve 220. Sokak’ın birleşiminde yer alan park, toplam 4 bin metrekarelik bir alanda yapılandırıldı.


İçerisinde çeşitli türdeki fidanların yanı sıra, Taflan, Ateş Dikeni, Japon Gülü, Kotanastır ve Cennet Bambisi çeşitlerinde çok sayıda süs bitkisinin ekiminin yapıldığı park alanında, çocuk oyun ve kondisyon alanı farklı mekanlarda yer alıyor.


Yapay şelalesi, kamelyaları ve yürüyüş yolları ile oldukça modern bir görüntü ortaya çıkartan park alanı,  yörede yaşayan vatandaşlarımızın da beğenisini...