25 / 04 / 2024

GYODER Başkanı Aziz Torun

GYODER Başkanı Aziz Torun

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Torun, "Bir ara 1+1 daire çok fazla yapıldı, arz fazlası, doygunluk söz konusu oldu. 2 artı 1 hem 1 artı 1'in hem 3 artı 1'in yerini alıyor." dedi.

Aziz Torun'dan 2017 temennisi!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun 2017 temennisinde bulundu.

Aziz Torun: Gayrimenkul ürünleri çeşitlendirilmeli!

GYODER Başkanı Torun, "Türkiye'de gayrimenkul geliştiriciler sattıktan sonra yapmaya alıştığı için hastane, yurt gibi yatırımlar pek ilgi görmedi. Bu alanda ürünler geliştirilmeli" dedi.

GYODER, Dubai'de Türkiye’de yatırımın püf noktalarını anlattı!

Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada tanıtımı için aktif rol oynayan GYODER, Dubai’de 8-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 2015'de, yabancı yatırımcılara Türkiye’de yatırımın püf noktalarını anlattı.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu toplantısı gerçekleşti!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 25 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulu öncesindeki son Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, sektörün son durumunu ve Derneğin çalışmalarını değerlendirdi.

Aziz Torun yarın Finans Masası'na konuk olacak!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, sektördeki son gelişmeleri yarın Anadolu Ajansı Finans Masası'nda değerlendirecek.Torun, yarın saat 10.30'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak, soruları yanıtlayacak.

Türk inşaatçıları 285 milyar dolarlık iş aldı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, karlı gibi görünen gayrimenkul sektörünün ciddi vergi yükü olduğunu söyledi.

Türkiye, lokomotif sektör özelliğini sürdürecek!

GYODER Başkanı Aziz Torun, "Rant oluşuyorsa vergisinin alınması doğrudur. Ancak, 'Her yerde imar değişikliğiyle rant oluşturuluyor' algısı yanlış" derken; fiyat artışları enflasyonun üzerinde seyrediyor görünse de geliştiricilerin cebine girenin azaldığın

Aziz Torun: Türkiye'de konutta balon olmaz!

Seda Tabak Sabah Gazetesi'nde bugünki köşesinde Torunlar GYO ve GYODER Başkanı Aziz Torun ile yaptığı röportaja yer verdi. Torun, konuttaki balon söylentilerinin yersiz olduğunu belirterek, "Fiyatlara da maliyetlere de baktığımızda balon riski yok" dedi..

Aziz Torun: KDV 2014’te önemli bir maliyet olarak karşımıza çıkacak!

2014 yılında yüzde 18 KDV uygulamasının inşaatçıların karşısına önemli bir maliyet olarak çıkacağını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, maliye bakanlığından adil bir çözüm bekliyoruz dedi…

Aziz Torun: Yasal düzenlemelere adapte olmalıyız!

Gayrimenkul sektörünün büyük bir yasal düzenleme sürecine girdiğinin altını çizen GYODER Başkanı Aziz Torun, büyük bir büyüme sürecine girdik bu yolda kaza yapmamak için yasal düzenlemelere adapte olmalıyız dedi...

Aziz Torun: 2B ile kentsel dönüşüm birlikte değerlendirilmeli!

4. Boğaziçi Zirvesi'nde, "Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm" isimli panelde konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun 2B ile kentsel dönüşümün birlikte düşünülmesi ve planlanması gerekiyor dedi...

Aziz Torun: Beklentimiz yazın başlayan konut fiyat artışının devam etmesi!

GYODER Başkanı Aziz Torun: Yeni konut fiyat endeksinin, endeksin başlangıç dönemi olan 2010 Ocak ayına göre, geçen 45 aylık sürede yüzde 41 arttığı açıklamasında bulundu

Aziz Torun: Ticari alanlarda rezidans yasağını desteklemiyoruz!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı (GYODER) Aziz Torun, yeni İmar Yönetmeliği'ndeki "ticaret hizmet alanları ve merkezi iş alanlarında rezidans yasağı"nı desteklemediklerini söyledi...

Aziz Torun: Paranın güvenli liman arayışının adresi Türkiye'dir!

GYODER Başkanı Aziz Torun paranın güvenli liman arayışının adresinin Türkiye olduğunu söyledi

Neşecan Çekici kimdir? GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında?

3 Kasım 2023 tarihinde GYODER Başkanı olarak koltuğa geçen Neşecan Çekici'nin biyoğrafisi merak ediliyor. Peki  GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici kimdir? Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında? İşte Neşecan Çekici ile ilgili merak edilenler... 

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

Mehmet Kalyoncu yeniden GYODER Başkanı oldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile yeniden Mehmet Kalyoncu seçildi.

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Geçtiğimiz sene Yönetim Kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kalyoncu, bu sene oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 

Mehmet Kalyoncu, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

GYODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu seçildi. GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Gayrimenkulde bireysel alışkanlıkların daha iyi incelendiği, teknoloji ve tasarımın uyumunun çok daha önemli hale geldiği bir dönemdeyiz'' diye konuştu.

Feyzullah Yetgin yeniden GYODER Başkanı oldu!

2017 yılının Mayıs ayında GYODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 2019-2020 dönemi için bir kez daha GYODER Başkanı oldu.

Feyzullah Yetgin GYODER'e resmen başkan oldu!

Doç. Dr. Feyzullah Yetgin GYODER'in resmen başkanı oldu.

GYODER, sektöre ivme kazandıracak önemli adımlar atıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "GYODER olarak, 2017’nin ilk aylarında sektöre ivme kazandıran önemli adımlar attık." dedi.

Aziz Torun: AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yaptığı açıklamada AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü olduğunu söyledi.

Lüks konut projelerinde yerli mermer kullanma çağrısı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve GYODER Başkanı Aziz Torun'un mermer sektörüne ilişkin görüşlerini anlattı.

GYODER'de başkan 24 Mayıs'ta belli olacak!

GYODER'den "GYODER'in yeni başkanı Feyzullah Yetgin olacak!" başlıklı haberimize açıklama geldi. GYODER'in yeni başkanı 24 Mayıs'ta belli olacak.

KDV istisnası ve vatandaşlık hakkı gayrimenkulde cazibeyi artırdı!

Sabah Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda yaşananları ve konuşulanları paylaştı. Yazısında, Tekfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, Maliye Bakanı Naci Ağbal, GYODER Başkanı Aziz Torun'un konuşmalarına yer verdi.

GYODER'in yeni başkanı Feyzullah Yetgin olacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) yeni başkanı belli oldu. 2 dönemdir görev yapan Aziz Torun'un yerine Doç. Dr. Feyzullah Yetgin gelecek.

GYODER Başkanı Aziz Torun Haberi

GYODER Başkanı Aziz Torun

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, 10 yıl vadeli konut satışlarının, 20 yıl vadeli olanlara kıyasla daha fazla tercih edildiğini, tüketicilerin borçlarını daha erken ödeme anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.



Asıl önemli konunun ise faiz oranları olduğuna dikkati çeken Torun, "Sürdürülebilir bir faiz oranı olması lazım. Nedir bu? Yıllık yüzde 10'un altında, yine aylık bazda yüzde 1'in altında faiz oranları, gayrimenkul sektörü için sürdürülebilir faiz oranıdır. Bunları uyguladığımız zaman görüyoruz ki sektörde talep devam ediyor." diye konuştu.


Torun, gayrimenkulün hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğini belirterek, "Bir şey olabilir, talep gecikmesi olabilir. Yani birtakım, durgunluklar olabilir, erteleme ama işin sonunda daima gayrimenkul kazandıran bir sektördür." dedi.


"2 artı 1" talebi artıyor 

Konutlarda, "2 artı...