25 / 04 / 2024

habitat günü nedir

habitat günü nedir

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1985 yılında aldığı kararla her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Habitat Günü olarak kutlanıyor. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan’ın Habitat günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Temettü nasıl alınır? Bir gün önce alınan hisse temettü verir mi?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Peki birçok yatırımcının tercihi olan temettü nedir ve nasıl alınır, bir gün önce alınan hisse temettü verir mi? Uzmanı bu soruları cevapladı.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

Malulen emekli nasıl olunur, Malulen emeklilik şartları nedir, Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022? bu ve benzeri sorular sık sık sorulmaktadır. İşte malulen emekliliğe dair merak edilen detaylar!

Gremse altın nedir? Gremse altın bugün kaç lira?

Gremse altın günümüzde en çok yatırım yapılan altınlar arasında gelmektedir. Çok sayıda altın çeşidi olması, yatırımcıları farklı altın yatırımlarına yöneltmiştir. Bunlardan biri de gremse altındır. Peki gremse altın nedir? Bugün gremse altın kaç lira?

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenler...

Milyonlarca vatandaş 3600 ek göstergedeki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Vatandaşların meraklarını giderecek açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Sitelerde güvenlik nedir?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde güvenlik nedir" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Mehmet Ergün Turan'dan Habitat Günü mesajı!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1985 yılında aldığı kararla her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Habitat Günü olarak kutlanıyor. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan’ın Habitat günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

N Habitat ve UIA Dünya Mimarlık ve Konut Günü'nün teması belirlendi!

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN Habitat) ve Uluslararası Mimarlar Birliği‘nin (UIA) ortak ve paralel etkinlikleri olarak "Dünya Mimarlık ve Konut Günü" kutlanmakta.

Vekaletsiz iş görme nedir?

Vekâleti olmaksızın başkasının hesabına işgören, o işi sahibinin menfaatine ve varsayılan iradesine uygun olarak görmekle yükümlü oluyor. Peki, vekaletsiz iş görme nedir? Tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir?

Kayyum görevi nedir?

Kayyum, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanan kimseye deniyor. Vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanan kayyum görevi nedir? İşte kayyumun görevleri..

Emlakçının görevi nedir?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçının bazı yükümlülükleri de bulunuyor. Emlakçının bilmesi gerekenler nelerdir? Peki, emlakçının görevi nedir?

Üst hakkı iradının güvencesi nedir?

Medeni Kanuna göre, bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı kurabiliyor. Peki, üst hakkı iradının güvencesi nedir?

habitat günü nedir Haberi

habitat günü nedir

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1985 yılında aldığı kararla her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Habitat (Centre for Human Settlements)  Günü olarak kutlanmaktadır.


 TOKİ Başkanı M.Ergün Turan’ın Habitat günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. M.Ergün Turan yaptığı açıklamada şunları söyledi:


 “Nüfus artışı, deprem riski, hızlı kentleşme, göç, gecekondulaşma ve nitelikli konut ihtiyacı bugün insanlığın önemli bir sorunudur. Dünyada konut veya konuta erişim, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim de bütün çabalara rağmen arzulanan düzeye çıkarılamamıştır.


Buna karşın dünyada ulusal ve yerel ölçeklerde sürdürülen eylem ve politikalar ile ekonomik, sosyal ve bilimsel gelişmişliğe rağmen gecekondu ve benzeri yerlerde yaşayanların sayısı her geçen gün artmakta ve dünyada yaklaşık 900 milyon insan gecekondu ve benzeri koşullarda yaşamaktadır.


Ülkemizde ise 2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız...