25 / 04 / 2024

HABITAT

HABITAT

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Erzincan Kentsel Yenileme Projesi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (HABITAT) tarafından ödüle layık görüldü.

Habitat İstanbul Organik Gübre Üretim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Habitat İstanbul Organik Gübre Üretim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Vacip Kahveci tarafından kuruldu.

Habitat Evler'de yüzde 10 indirim fırsatı! Göl manzaralı son 10 villa!

Büyükçekmece'de hayata geçirilen Habitat Evler'de yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Göl manzarasıyla dikkat çeken Habitat Evler'de son 10 villanın satışı devam ediyor...

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda kurduğu Amazon Teknoloji Sınıfı ile gençlerin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olacak.

Destek miktarı iki katına çıkarıldı! Türkiye'nin 81 ilinde başvuranların hesabına geri ödemesiz 50 bin lira yatırılacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamındaki üçüncü hibe programına başvurular başladı.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Daha yeşil binaya ihtiyacımız var!

Dünya Habitat günü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak "Daha çok yeşil binaya ihtiyacımız var" dedi.

Habitat Taahhüt Turizm İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habitat Taahhüt Turizm İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Can Özülkü tarafından kuruldu.

Habitat Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli İstanbul şubesi açıldı!

Habitat Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli İstanbul Şubesi 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Umut Evleri Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri'ne aday!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

Gökdelen inşaatlarında rekor kırıldı!

Yüksek Bina ve Kentsel Yerleşim Konseyi (Council of Tall Buildings and Urban Habitat/CTBUH), bu yıl inşa edilen gökdelen sayısının artaracak rekor kırdığını açıkladı. 

İstanbul'da Uluslararası Gençlik Merkezi inşa edilecek!

İBB Geçlik Meclisi, BM Habitat ile Dünya Yerel Gençlik Meclisleri Birliği kuracak. Dünya gençliği yürütülecek ortak projeler için İstanbul'da buluşacak. 

İstanbul'un metro yatırımları dünyada benzersiz!

BM Habitat İcra Direktörü Clos “İstanbul devasa bir yer altı raylı sistem yatırımında bulundu. İstanbul’un metrolara yatırımının dünyada benzersiz bir örnek olduğunu söylemem gerekir” dedi.

Türkiye'nin konut politikası açıklandı!

17-20 Ekim 2016 tarihleri arası Ekvator’un başkenti Kito’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansı (Centre For Human Settlements) Habitat III zirvesi tamamlandı.

Dünya genelinde 900 milyon insan gecekonduda yaşıyor!

BM Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı Habitat III'de açıklanan rapora göre dünya genelinde yaklaşık 900 milyon kişi gecekondu bölgelerinde yaşıyor.

HABITAT Haberi

HABITAT
TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre ödülü veren Seçici Kurul, ödüle aday uygulamanın yaşam kalitesini yükseltmesine, kamusal, özel ve sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla gerçekleşmiş ve ayrıca kültürel, ekonomik ve çevresel olarak sürdürülebilir olmasına dikkat ediyor. TOKİ, daha önce de İspanya Kraliyet Ailesinden “En İyi Uluslararası Gayrimenkul Projesi” ödülü almıştı.

880 SOSYAL KONUT

TOKİ'den alınan bilgiye göre proje, TOKİ ve Erzincan Belediye Başkanlığı arasında 14 Ekim 2003 tarihinde imzalanan protokolün ardından başladı. Proje çerçevesinde Erzincan Çarşı Mahallesinde 880 adet sosyal konut ve Geçit Köy Bölgesi Mengüceli Mahallesinde 153 adet fakir konutu inşa edildi. Bu arada TOKİ'nin yine gecekondu dönüşüm projeleri kapsamında Erzincan Taksim Mahallesi'nde başlattığı proje çalışmaları da devam ediyor.
...