19 / 04 / 2024

Hacıosman - Yenikapı metro kaç dakika

Hacıosman - Yenikapı metro kaç dakika

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Hacıhüseyinoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıhüseyinoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Osman Serhat Hacıhüseyinoğlu ve Sabri Hacıhüseyinoğlu ortaklığında kuruldu.

Property Hub Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Property Hub Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Dalbım Hacıosman, Maher Khader ve Mohammed Khader ortaklığında kuruldu.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Atatürk Kent Ormanı açıldı!

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2019’daki ziyaretinde, “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Osmanlı'nın son mirasçıları büyük servetin peşine düştü! 

1800’lü yıllarda İzmir Valiliği yapan Hacı Osman Paşa’nın oğlu Ali Ağa ile Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz zamanında sadrazamlık yapan damadı Mehmet Emin Ali Paşa’nın torunları olan 5 ailenin bireyleri miraslarının peşine düştü...

​Ekrem İmamoğlu: Hacıosman Korusu'nu 19 Mayıs'ta açacağım!

İBB Başkanı İmamoğlu, Hacıosman Korusu'nu hizmete açacaklarını söyledi. İmamoğlu, "Büyükdere Caddesi üzerinde, hemen Maslak’ı geçince yolun sağ tarafından 1 milyon 100 bin metrekare park var. 19 Mayıs'ta orayı size açacağım, şaşıracaksınız" dedi...

Ekrem İmamoğlu’ndan 1.1 milyon metrekarelik yeşil alan projesi!

İBB Başkanı İmamoğlu, Sarıyer Hacıosman Korusu’nda incelemeler yaptı. İmamoğlu, "Bu güzel hazineyi İstanbul halkına açıp, burada çoluk çocuk spor yapma imkanları; özellikle yürüyüş, koşu yolları oluşturmayı hedefliyoruz" dedi...

Karil Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karil Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Osman İldeniz ve Serhat Karadaban ortaklığında kuruldu.

Karil Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Karil Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Osman İldeniz ve Serhat Karadaban ortaklığıyla kuruldu.

Hacı Osman Torun Camisi açıldı!

Eyüpsultan'daki Hacı Osman Torun Camisi bugün hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma gününde açılan caminin Eyüpsultan'a ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi. 

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 

Hacıosman - Yenikapı metro kaç dakika Haberi

Hacıosman - Yenikapı metro kaç dakika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıosman-Yenikapı metro hattında kullanılmak üzere toplam 68 adet yeni metro araçlarından 8'i raylarına indirildi.


Toplam 160 vagonlu planlanan metro hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Yüzde 30 daha fazla yolcu taşıyabilecek. İstersek daha da fazla artırılabilir. Vagon aralığı daha da düşürülerek bu sayıyı daha çok çıkartabiliriz" dedi.


"YENİ VAGONLAR İNSANSIZ ÇALIŞACAK"


Yeni vagonların çok ileri teknolojiye sahip olduğunu belirten Topbaş, vagonların sürücüsüz de çalışacağını söyledi. Vagonların yüzde 42’sinin yerli olduğunu belirten Topbaş "Bu vagonların özellikleri var. İnsansız bir sistem olarak çalışacak. Yani sürücüsü yok sistem tamamen kendi elektronik bir yazılımla depo alanlarında gidebilecek, devreye girebilecek ve sistem çalışacak. Bu araçlarda özellikle yerli üretimi önemsediğimiz için yüzde 42’si yerli olduğunu ifade edebiliriz. Gelecekte bu daha da artacak" dedi.


"ARALIK...