25 / 04 / 2024

haciz işlemleri

haciz işlemleri

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

Haciz işlemleri hakkında duyuru!

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

Haciz süreci nasıl işler?

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

haciz işlemleri Haberi

haciz işlemleri

Bir gün telefonunuz çalıyor; hiç tarafı ve muhatabı olmadığınız bir borç gerekçesiyle alacaklıların taleplerini dinliyorsunuz. Posta'da yer alan habere göre; pek akla uygun olmasa da son dönemde alacaklıların borçlu tarafın yakınlarına (baba, kardeş, kuzen, akraba...) yönelik taciz aramalarında artış yaşandığı vurgulanıyor. 

Bu ve benzeri durumlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Peki neler yapılabilir? Bu konuların ayrıntılarını Hukukçu Umut Metin anlattı.

Durumun vahim olduğunu belirten Metin, “Bu kişilerden kötü niyetli olanlarca, telefonla aramanın da ötesine geçiliyor ve borçlu dışında, borçlu olmayan kişilerin adresinde haciz yapılmak istenmesi şeklindeki işlemlere rastlanabiliyor. Bu hacizler, maalesef sırf borçluyu çevresi nezdinde zora sokarak ödemeye zorlama planıyla kurgulanan hacizler” açıklamasında bulundu. Metin, şunları kaydetti:

“Bir icra işleminin temelde iki tarafı vardır. Bunlar alacaklı ve borçludur. Borçluya karşı icra takibi yapılabilirken,...